İnternetten almayı düşündüm ama bir kesim zararlı bir kesim zararsız diyor. Sizce normal sigaraya göre daha mı zararlı?

Sigaradan daha zararlı. Isı ile içindeki yağlar kimyasallar buharlaşıp direkt akciğere yapışıyor. Uzun vadede akciğer sönmesine kadar götürüyor. Kesinlikle kullanılmamalı.

Ya herkes bir şey diyor. Çevresinde içmeyen veya kendisi içmeyen bile... Hani kimyasal bilgi olarak "su buharı daha zararlı" mantığıyla yorum yapan olursa bir şey demem ama yani çoğu kişi araştırma yapmayı da sevmiyor. Yani direkt haberden ne gördüyse onu söylüyor ama haberlerde bu safer ciddi manada doğru.

Ben bir kez içmiştim o da %50'lik kısmıydı görünür ve hissedilir bir şey olmamıştı. Lakin burayı iyi oku, arkadaşım 4-5 kez içmişti ama az aralıklarla ve sıkıntılar ağız tahrişinden başlayıp ciğerlerine, doktorun "neredeyse bitmişler" demesine kadar gitti. Yani biraz daha içse Allah korusun büyük sıkıntı. Sonra çevremde diğer birkaç tanıdığım da 2-3 kez içtikten sonra onlarda da yine "ağız tahrişinden" başlayıpdaha ileri gitmesin diye salmışlardı.

Kısaca sigaradan daha zararlı hatta çok daha zararlı.

Ya herkes bir şey diyor. Çevresinde içmeyen veya kendisi içmeyen bile... Hani kimyasal bilgi olarak "su buharı daha zararlı" mantığıyla yorum yapan olursa bir şey demem ama yani çoğu kişi araştırma yapmayı da sevmiyor. Yani direkt haberden ne gördüyse onu söylüyor ama haberlerde bu safer ciddi manada doğru.

Ben bir kez içmiştim o da %50'lik kısmıydı görünür ve hissedilir bir şey olmamıştı. Lakin burayı iyi oku, arkadaşım 4-5 kez içmişti ama az aralıklarla ve sıkıntılar ağız tahrişinden başlayıp ciğerlerine, doktorun "neredeyse bitmişler" demesine kadar gitti. Yani biraz daha içse Allah korusun büyük sıkıntı. Sonra çevremde diğer birkaç tanıdığım da 2-3 kez içtikten sonra onlarda da yine "ağız tahrişinden" başlayıpdaha ileri gitmesin diye salmışlardı.

Kısaca sigaradan daha zararlı hatta çok daha zararlı.
Bende çevremden denemiştim yaklaşık 30-40 kere çektim 1 hafta boyunca, benimde boğazım kıpkırmızı olmuştu, dişlerim ağrımıştı biraz. Sanırım ağız tahrişi dedikleri bu oluyor.

Bende çevremden denemiştim yaklaşık 30-40 kere çektim 1 hafta boyunca, benimde boğazım kıpkırmızı olmuştu, dişlerim ağrımıştı biraz. Sanırım ağız tahrişi dedikleri bu oluyor.
Kişiden kişiye değişir. Bende olmamıştı da illaki bir tane daha puff içsem hatta belki sadece bir kere daha %50 çekseydim bende de öyle olurdu. Sana önerim illa içeceksen nadiren iç. Yani 4-5 ayda bir puff. Onun haricinde illa ağızında bir şey duracaksa elbette sigara çünkü en azından zararlı da olsa puff gibi direkt hastanelik olamazsın. Ama sigarada da kısa vadede estetiğine baya olumsuz etki ediyor. Dişler olsun, neredeyse hiç geçmeyen ağız kokusu. En iyisi sadece ortamlarda içmek ben sigarada bile öyle yapıyorum.