ornitorenk

Uzman
Dişimden dolayı rahat 7-10 gün arası doğru dürüst bir şey yemeyeceğim. Bisküvi tarzı şeyleri eze eze mama haline getirerek kalori almaya çalışırım en fazla. Her neyse zaten doğru dürüst bir şey yiyemeyeceğim için bu 7-10 gün boyunca ağırlık çalışmayacağım bir anlamı yok çünkü yeterli protein ve kaloriyi alamadıktan sonra.

Sorum bu süreç içerisinde herhangi bir küçülme olur mu? Yani aslında en çok emek verdiğim bölge ön ve arka kolum. Diğerlerinde bir şey yok zaten. Bu bölgeden çok bir şey gitmesini istemiyorum bu süreçte.

@mr.esat

Dişimden dolayı rahat 7-10 gün arası doğru dürüst bir şey yemeyeceğim. Bisküvi tarzı şeyleri eze eze mama haline getirerek kalori almaya çalışırım en fazla. Her neyse zaten doğru dürüst bir şey yiyemeyeceğim için bu 7-10 gün boyunca ağırlık çalışmayacağım bir anlamı yok çünkü yeterli protein ve kaloriyi alamadıktan sonra.

Sorum bu süreç içerisinde herhangi bir küçülme olur mu? Yani aslında en çok emek verdiğim bölge ön ve arka kolum. Diğerlerinde bir şey yok zaten. Bu bölgeden çok bir şey gitmesini istemiyorum bu süreçte.

@mr.esat
Biraz süt - ceviz - yulaf - protein tozu ve bal ile içilebilir tatlı yapabilirsin blenderdan geçirip.

10 günden bir şey olmaz ayrıca ama sen elinden geldiğince beslenmeye çalış.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 haftadan sonra azar azar etki görünür ama çok uzun bir ara vermezseniz tekrar başlayınca kısa sürede eskiden de daha iyi olursunuz.

@mr.esat
Psikolojik olarak çok hızlı kaybettiğinizi düşünürsünüz ama o kadar sürede aşırı bir kayıp durumu olmaz. Psikolojik olarak 3-5 antrenmanda toplarsınız.

Az kalori alımına bağlı kaslardaki glikojen depolarının boşalmasından ötürü kaslardaki su oranı düşebilir bundan ötürü sahte bir ufak küçülme hissedebilirsiniz ancak kas dokusu olarak hiçbir şey kaybetmetseniz. Kas yapımının zor olduğu gibi kas yıkımı da kolay değildir. Kalori almasanız bile eğer herhangi bir ağrınız yoksa bu bir haftalık süreçte her kas gruplarınız için toplam 5 setlik düşük hacimde bir antreman programı uygulamanızı önerebilir ya da sadece dinlenmeyi de seçebilirsiniz. Geçmiş olsun tahminimce yirmilik dişinizi çektirdiniz zor iş valla.

@mr.esat
Kaslar protein sentezi bittikten sonra atrofiye girer yani bir idmandan 2 gün civarı sonra. Kaslar ya yapım durumundadır ya da yıkım ortası yok. 7-10 günde gözle görünür hale gelmez sadece. 2-3 haftada anca.

Az kalori alımına bağlı kaslardaki glikojen depolarının boşalmasından ötürü kaslardaki su oranı düşebilir bundan ötürü sahte bir ufak küçülme hissedebilirsiniz ancak kas dokusu olarak hiçbir şey kaybetmetseniz. Kas yapımının zor olduğu gibi kas yıkımı da kolay değildir. Kalori almasanız bile eğer herhangi bir ağrınız yoksa bu bir haftalık süreçte her kas gruplarınız için toplam 5 setlik düşük hacimde bir antrenman programı uygulamanızı önerebilir ya da sadece dinlenmeyi de seçebilirsiniz. Geçmiş olsun tahminimce yirmilik dişinizi çektirdiniz zor iş vallahi.

Hocam bu süreçte az besin alıp bir de antrenman yapsam aldığım az kaloride gider gibi duruyor yani o 5 setlik idmanın ne tür bir yararı olabilir ki bana? 20'lik diş değil normal diş çektirdim ama bana ekstra sorun çıkarıyor. Zaten 1 hafta geçti tam kapandı derken yeniden açmak durumunda kaldık şimdi tekrar kapanmasını bekleyeceğim.

Hocam bu süreçte az besin alıp bir de antrenman yapsam aldığım az kaloride gider gibi duruyor yani o 5 setlik idmanın ne tür bir yararı olabilir ki bana? 20'lik diş değil normal diş çektirdim ama bana ekstra sorun çıkarıyor. Zaten 1 hafta geçti tam kapandı derken yeniden açmak durumunda kaldık şimdi tekrar kapanmasını bekleyeceğim.
Çok geçmiş olsun hocam öncelikle. Ben kendim ufak antremanlar yapıyorum böylesi durumlarda hem disiplinim bozulmuyor hem de psikolojik olarak küçük hissetmekten kaçıyorum. Haliyle biraz da yağlı olduğum için az kaloride antreman yapmaktan çekinmiyorum. Beslenme olmazsa antreman gereksiz ya da antreman olmazsa beslenme gereksiz düşüncesine katılmıyorum sonuçta nerden tutsak kâr. 1-1.5 ayı geçmeyecek az kalori alınan zamanlarda antreman yapmaktan çekinmiyorum ne de olsa depo kaloriler bol. Kas vücutta en son metabolizma edilmesi istenen dokulardan biri o yüzden endişelenmemek gerekir diye düşünüyorum.