Detaylar
Kim cevapladı?Güncel 570 sürücüsünü ve GNOME 46 üzeri kullanman yararına olur. Kendisi 25.04 kullanmış ancak 24.04'te de kullanabilirsiniz. Sorun olursa Wallpaper Engine yazılımını işlemciye gömülü olan ekran kartı ile kullanırsınız.
Rehber var mı bunun için? Konu dışı olacak ancak GNOME eklentileri de çalıştıramadım USB livework olduğu için mi? Hangisini kullanıyorsun veya hangi Linux dağıtımından memnundun?
Gömülü GPU'yu kast ediyorsan alttaki konuya bak. Fedora olsa da GPU değiştirmek aynıdır.
Konu dışı olacak ancak GNOME eklentileri de çalıştıramadım USB livework olduğu için mi?
Bir deneyimim yok. USB livework derken galiba sistemi kurmadınız. Donanımda tam çalışmamış olabilirler.
Hangisini kullanıyorsun veya hangi Linux dağıtımından memnundun?
Kullandığım dağıtım biraz ileri düzey, NixOS kullanıyorum. Kullanamayacağını düşündüğümden Fedora'nın telemtri toplamayan hâli olan ultimatrine Linux'u kullanabilirsin.
Gömülü GPU'yu kast ediyorsan alttaki konuya bak. Fedora olsa da GPU değiştirmek aynıdır.
Bir deneyimim yok. USB livework derken galiba sistemi kurmadınız. Donanımda tam çalışmamış olabilirler.
Kullandığım dağıtım biraz ileri düzey, NixOS kullanıyorum. Kullanamayacağını düşündüğümden Fedora'nın telemtri toplamayan hâli olan ultimatrine Linux'u kullanabilirsin.
Dualboot kurulumu bol bol yaptım diye aynı sandıydım. Diske elleyeceğini biliyordum ama gidip boot dosyalarının içinden geçeceğimi bilsem direk buraya sorardım. Geç oldu biraz ama sağ olun yine de.
Bende oyun oynarken bir de arkada video izlerken oluyordu. Sistem kötü bile olmamasına rağmen nasıl böyle bir şey oluyordu hala aklım almıyor. Yarış yapıyorum köşeyi dönerken pat diye internet kafe misali oyunum kapanıyordu en ufak bir dropta bile.
Böyle şeyler devam ediyor mudur? Bir ara Fedora denemiştim animasyonları gorünümü çok güzeldi. Denediğim en iyi distro.
NVIDIA 570 sürücüsü ile az da olsa stabiliteyi sağladı, Wayland üzerinde artık daha rahat çalışıyor.
Bir ara Fedora denemiştim animasyonları gorünümü çok güzeldi. Denediğim en iyi distro.
Ben Fedora'nın telemetri toplamasından ve bunu para veren kullanıcılara açmasından rahatsız olduğmdan kullanırsam ultimatrine kurardım. Fedora kursak bile yatay geçişe olanak sağlıyor ultimatrine. Kurup kullanmak size kalmış.