Flokki

Yetkin
Makaleler
1
4-5 campaign durmadan Altın Tarikat factionu olarak oyuna giriyorum bir türlü oyunda genişleyemiyorum. Güneyde orklar baskıya tutuyor sağda ise vampirler. Diplomaside adamlara 20K Altın veriyorum onu bile kabul etmiyorlar. 300-400 birimlik 5-6 ünit ile birlikte vampir lordlara giriyorum fakat 2 ünite sahip 100-150 vampir adamlar darmaduman ediyor beni. İmparatorluk yeni oyuncular için çok mu zor genel olarak yoksa ben mi oynayamıyorum?

4-5 campaign durmadan Altın Tarikat factionu olarak oyuna giriyorum bir türlü oyunda genişleyemiyorum. Güneyde orklar baskıya tutuyor sağda ise vampirler. Diplomaside adamlara 20K Altın veriyorum onu bile kabul etmiyorlar. 300-400 birimlik 5-6 ünit ile birlikte vampir lordlara giriyorum fakat 2 ünite sahip 100-150 vampir adamlar darmaduman ediyor beni. İmparatorluk yeni oyuncular için çok mu zor genel olarak yoksa ben mi oynayamıyorum?
- Stratejik Planlama: İmparatorluk, hem genişleme hem de savaş stratejileri gerektiren bir fraksiyondur. Orklar ve vampirler gibi güçlü düşmanlarla karşılaşırken, öncelikle birimlerinizi ve kaynaklarınızı verimli şekilde kullanmalısınız.

- Birlik Yönetimi: Uygun birim kompozisyonu oluşturun. Hem uzak mesafe ateş destek birimlerini (örneğin, okçular) hem de yakın dövüş birimlerini (örneğin, süvariler) bir araya getirin. Bu, düşman birimlerinin üzerine gelmeden önce onları zayıflatmanıza yardımcı olur.

- İttifak ve Diplomasi: Diplomaside daha başarılı olmak için daha fazla diplomat birimi (yani diplomatlar ve casusları) kullanmayı düşünün. İttifaklar oluşturmak, düşmanlarınızı zayıflatarak daha güçlü hale gelmenize yardımcı olabilir.

- Bölgesel Kontrol: Güneydeki ork saldırılarını önlemek için, ilk aşamada kuzey ve batı bölgelerindeki düşmanları kontrol altına almayı deneyin. Düşmanların zayıf noktalarını gözlemleyin ve seferlerinizi bu alanlara yoğunlaştırın.

- Savaş Taktikleri: Savaş sırasında, düşmanınızı çevrelemek ve düşman birimlerini tek tek darbelemek için flanş yapmayı deneyin. Düşmanınızı ayırmak ve grup halinde karşı saldırı yapmak için harita avantajını kullanın.

- Savunma Stratejisi: Eğer düşmanlarınızın sayıca fazla olduğunu düşünüyorsanız, başkent ve önemli şehirlerinizi güçlendirin. Savunma yaparak düşmanların saldırılarını daha kolay bir şekilde geride tutabilirsiniz.

- Kaynak Yönetimi: Altınınızı ve kaynaklarınızı dikkatli yönetin. Yapı inşa ederken önceliği size en fazla fayda sağlayan binalara (örneğin, askeriyeleri ve istihkamları güçlendiren binalar) verin.

- Oyun Ayarları ve Zorluk Düzeyi: Yeni oyuncular için oyun zoru olabilir. Oynadığınız zorluk seviyesini düşürmeyi düşünün ve oyun üzerinde deneyim kazandıkça zorluk seviyesini arttırabilirsiniz.

Bu önerileri uygulayarak, imparatorluk ile oynamayı daha yönetilebilir hale getirebilir ve başarılı olabilirsiniz.

Anladım, peki bu fraksiyonlar nasıl 2'den fazla lord ile oynayabiliyor? Mesela onlardan daha fazla şehire sahip olmama rağmen ekonomim yetmiyor fakat 1-2 kaleye sahip vampir 3 tane lord basıp her bir lorda 10-15 tane asker birim koyabiliyor.