CyHaN_Atalay

Uzman
İlk çıkışında bayağı övülmüştü. O zamandan beridir tam bakma fırsatım olmadı. Yani oldu da strateji oyunlarına biraz uzağım. 1-2 tane oyun bitirdim sadece o türde. O yüzden karşılaştırma yapamadım kendimce. Lakin Age of serisi, Total War serisi, CK serisi falan varken neden Manor Lords çok övüldü? Cidden size göre de iyi bir oyun mu? Yoksa balon mu?

Balon. Gerçekten hani yorum yapmaya bile değmez. Oyunun en popüler olduğu dönemde dahi hayvan gibi buglu vaziyetteydi. Açıklamaları bile tam değildi bir şeyin açıklamasına baktığın zaman [error49349] tarzı yazılar çıkıyordu.
Hocam alakasız olacakta ben Kingdom Come Deliverance 2 + Manor Lords bundle alacaktım. Oynadıysanız sizce Kingdom Come Deliverance 2 alınır mı? Alınırsa o bundle ile birlikte Manor Lords 6 dolara düşüyor. Yine bari 6 dolara değecek bir oyun mu?

Popüler olma sebebi oyunun tek kişi tarafından yapıldığı için diye biliyorum. Çok iyi bir oyun değil.
Kingdom Come Deliveranca 2 alınır mı? Biliyorum alakasız olacak.

Oynadıysanız sizce Kingdom Come Deliverance 2 alınır mı?
İkisi arasında dağlar kadar fark var Kingdom Come Deliverance dediğin dev gibi dünyası ve hikayesiyle türünün en iyilerinden. Manor Lords dediğin o saydığın oyunlarla Mount and Blade çakması bir proje. Albenisi yok.

İlk çıkışında bayağı övülmüştü. O zamandan beridir tam bakma fırsatım olmadı. Yani oldu da strateji oyunlarına biraz uzağım. 1-2 tane oyun bitirdim sadece o türde. O yüzden karşılaştırma yapamadım kendimce. Lakin age of serisi, Total War serisi, ck serisi falan varken neden manor lords çok övüldü? Cidden size göre de iyi bir oyun mu? Yoksa balon mu?

Manor lords gerçekçi köy kurma hissi, doğal yerleşim tasarımı, sade ama tatmin eden savaşlar ve otantik Orta Çağ atmosferiyle sevildi. Büyük strateji oyunları kadar derin değil ama his olarak çok güçlü. Balon değil; sadece abartıldığı kadar dev bir strateji oyunu değil. Beklentiyi doğru kurarsan gayet iyi bir oyun.
Sebep budur belki. Beklentiyi kuranlar olmuş galiba.

İkisi arasında dağlar kadar fark var Kingdom Come Deliverance dediğin dev gibi dünyası ve hikayesiyle türünün en iyilerinden. Manor Lords dediğin o saydığın oyunlarla Mount and Blade çakması bir proje. Albenisi yok.
İkisini karşılaştırmıyorum. 2 oyunda tek bir paket içerisinde satılıyor. Pekte iyi oyun olmasa da meşhur mu meşhur Manor Lords bu pakette 12 dolardan 6 dolara iniyor, ayrıyeten Kingdom Come Deliverance 2 gibi devasa bir oyunda aynı pakette. Lakin her iki oyuna karşı bugün bakış açım değişti ve Manor Lords'u almaktan vazgeçtim gibi.

Manor lords gerçekçi köy kurma hissi, doğal yerleşim tasarımı, sade ama tatmin eden savaşlar ve otantik Orta Çağ atmosferiyle sevildi. Büyük strateji oyunları kadar derin değil ama his olarak çok güçlü. Balon değil; sadece abartıldığı kadar dev bir strateji oyunu değil. Beklentiyi doğru kurarsan gayet iyi bir oyun.
Sebep budur belki. Beklentiyi kuranlar olmuş galiba.
Bana da öyle gibi geldi. Yani kenarda köşede duran çok güzel bir indie oyun olabilirdi de böyle olunca hem çok abartıldı hem o kadar da sevilmedi. Lakin yine de alma taraftarı olur muyum bilemiyorum :D

İkisini karşılaştırmıyorum. 2 oyunda tek bir paket içerisinde satılıyor. Pekte iyi oyun olmasa da meşhur mu meşhur manor lords bu pakette 12 dolardan 6 dolara iniyor, ayrıyeten Kingdom Come: Deliverance 2 gibi devasa bir oyunda aynı pakette. Lakin her iki oyuna karşı bugün bakış açım değişti ve manor Lords'u almaktan vazgeçtim gibi.

Bana da öyle gibi geldi. Yani kenarda köşede duran çok güzel bir indie oyun olabilirdi de böyle olunca hem çok abartıldı hem o kadar da sevilmedi. Lakin yine de alma taraftarı olur muyum bilemiyorum :D

Aynen öyle. Indie olduğu için gerçekten özgün ve güzel ama hype biraz şişirdi. Strateji oyunlarına çok alışık değilsen, deneyim olarak hoş olabilir ama mutlaka alınmalı seviyesinde değil. Eğer uygun bir fırsat çıkarsa denemek fena olmaz, yoksa beklemek de mantıklı.