Rehber WARP Zero Trust açma ve sadece Discord için aktif etme

İlk günden beri bu yöntemi kullanıyoruz, güzel yanı merkezden bi kere ayar yaptıktan sonra davet linki ile giren herkesin uğraşsız bağlanıyor oluşu. Kendim de başta ne kadar domain ve ip varsa eklemiş ve uzun vadede stabilite sorunları yaşamış birisi olarak tavsiyem sadece erişim engeli gelenleri eklemeniz olacaktır.

discord.com
*.discord.com
discord.gg
*.discord.gg
discordapp.com
*.discordapp.com
discord.app
*.discord.app
discord.co
*.discord.co

Yukarıda belirttiklerimi eklemeniz yeterli oluyor sorunsuz çalışması için, ip işine girmeyin derim engellenen bir ip yok.

roblox.com
*.roblox.com
wattpad.com
*.wattpad.com

gibi eklemelerle diğer engelli sitelere de erişim sağlayabilirsiniz. DNS filtreleme kısımlarını kurcalayarak eşinize dostunuza ücretsiz reklam engelleme hizmeti de sağlamanız mümkün.

Bir de tavsiyem WARP WireGuard altyapısını kullanıyor ve özellikle superonline kullananlarda probleme yol açabiliyor, zerotrust ayarlarında Device tunnel protocol kısmından bunu MASQUE olarak değiştirirseniz herkes için sorunsuz hale geliyor.

BTK'nın erişim engeli getirdiği tüm adresleri bir arada bulamadım, eğer bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa API key ile toplu adres eklemesi yapan bir uygulama yazdım, adresler eklenirse sadece yasaklı sitelere özel çalışan VPN servisimiz olacak.

Teşekkürler hocam. Bu şekilde birkaç arkadaşımda denedik fakat IP adresi eklemediğimiz zaman sese bağlanamıyor. Superonline için masque seçeneğiniz denedik 1 arkadaşımızda çalıştı fakat diğerinde çalışmadı. Neye göre fark ediyor çözemedim.

DC kapandığı gün kullanmaya başladık biz, 300+ Discord'a ait ip ve domain ekledim, uzun süre sorunsuz MASQUE ayarı ile 30+ kişi kullandık. Her ISS'den adam var aralarında. Arada tek tük sorun yaşayan oluyordu, sil-kur yaparak vs. çözüyorlardı. Bi gün Riot oyunlarında sorun yaşamaya başladık, captcha'lar geçilmiyordu WARP açıkken hesaba giriş yapılmıyordu vs. ben de ne eklediysem silip sıfırdan sadece BTK engeli yiyen 5 domaini ekledim.

Şu an hiç bir sorun kalmadı, çok çok nadir mesajlar yüklenmiyor kendi kendine düzeliyor, ona da yapacak bir şey yok WARP ile ilgili. Sesli'de ve ekran paylaşımında vs. hiç sorun yaşamıyoruz.

Önceki mesajlarda yazdığım gibi kullanım çok olduğu için Discord rate limit atıyor. Bunun tek çözümü 2 saat beklemek.

Hocam zerotrust ve normal WARP farkı ne?

Zerotrust ağ geçidiyle, engelleme listesi, uygulama filtresi ve içerik kategorilerine kadar istediğiniz her şeyi engellemek için 1.1.1.1'i özelleştirebilirsiniz.

Düz WARP fazla bir özellik sağlamıyor fakat zerotrust moduna geçtiğiniz zaman yani sıfır güven modu. Bu modda tamamen size kalmış. Hangi bağlantılara, uygulamalara, adreslere erişim yetkisi sizde olmuş oluyor.

@yunus WireGuard ve MASQUE arasında nasıl bir farklılık var acaba? Araştırdığımda MASQUE gecikme olarak wireguard'dan daha iyi olduğu söylenmiş.

En başta Wireguard yapmıştım sence değiltirmeye gerek var mı ?

Gerekli açıklamayı musa arkadaşımız yapmış.

Masque seçeneği https portu olan 443'ü kullanıyor buda ISS'lerin engellememesini sağlıyor.
WireGuard portları Superonline, Vodafone gibi sağlayıcılarda engelli durumdalar.
Eğer Masque seçeneğine geçerseniz istekler 443 portuyla sağlanır ve bunu ISS'nin engellemesi internetinizi kapatması anlamına gelir.

Hız konusuna gelecek olursak bende MASQUE seçeneği daha hızlı çalışıyor. Ne kadar fark etti derseniz 1 mbps fark oldu.

Rehberi birkaç gün önce güncellemiştim ve kullanıcıların MASQUE olarak seçmesini göstermiştim. Sizde seçeneği MASQUE olarak değiştirebilirsiniz.

Warp uygulaması Vodofone, Superonline vb. farklı sağlayıcılarda çalışmıyor. Nedeni ise WireGuard portlarının sağlayıcı tarafından banlı olması.
Bunun çözüm yolu ise WARP bağlantı modunu MASQUE olarak değiştirme.
Bunu bir çok arkadaşım sayesinde test etmiş oldum ve çalıştığını doğruladık. Bir kaç mesaj öncesine bakarsanız Alp adlı arkadaşımız bu konu hakkında biraz bahsetmiş.

Cloudflare'nin makalesinde yazdığı bir paragraf.
Kaynak: Zero Trust WARP: tunneling with a MASQUE

Buda şunu gösteriyor ki şu an için MASQUE seçeneği oldukça güzel çalışıyor.

Son düzenleme:
Arkadaşım Superonline altyapısıyla wireguardı kullanabiliyor çok garip ya bu işler agakjhgfkaghdasg. Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…