WDC WD10SPZX HDD ölmüş mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan atlasrise
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 103
  • Etiketler Etiketler
    hdd

atlasrise 10

Becerikli
Merhaba, 2 ay öncesine kadar sorunsuz kullandığım HDD an itibariyle ölü durumda sanırım. Steam'de oyun yüklemeye çalıştığımda %99'da kalıyor, içindeki oyunlar ya açılmıyor açılsa da çok geç açılıyor ve kasıyor. 2 gün önce format attım ancak gene de sonuç aynı. Test verilerini aşağıya bıraktım.

Tekrar health test yaptım ve sonuç:

Dosya Ekleri

• 1756589544274.webp
    60,2 KB · Görüntüleme: 75
  • 1756589550685.webp
    71 KB · Görüntüleme: 59
  • 1756589557767.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 77
1. Durum Değerlendirmesi:
- SATA Sağlığı: HDD'nin genel sağlığı ortada. SMART verisine bakınca "C5 Current Pending Sector" kısmında bir uyarı var, bu da HDD'nin potansiyel sorun yaşadığını gösteriyor.
- Kötü Sektörler: "Reallocated Event Count" sıfır ama "Current Pending Sector" yüksek olduğu için sistem yeni yazma işlemleri sırasında sorun yaşıyor olabilir.

2. Olası Çözümler:
- Veri Yedekleme: HDD'deki önemli verileri hemen bir dış diske veya buluta yedekleyin. Bu, veri kaybını önlemek için kritik.
- Diskin Tamir Edilmesi:
- Chkdsk Kullanımı:
- Komut İstemi’ni yönetici olarak açın.
- "chkdsk D: /f /r" yazarak çalıştırın (D: sürücüsü yerine ilgili diskiniz için doğru harfi kullanın).
- Bu işlem, hatalı sektörleri bulabilir ve düzeltmeye çalışabilir.
- Diagnostik Araçları Kullanın:
- WD'nin kendi diagnostic aracını indirip HDD'yi test edin. Geniş kapsamlı bir tarama yapın.

3. HDD Değiştirme Seçeneği:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, HDD'nin tamamen bozulmuş olabileceğini düşünmelisiniz. Bu durumda yeni bir HDD veya SSD satın almayı düşünün.

4. Uzun Vadeli Çözüm:
- HDD kullanmaya devam ederseniz, veri kaybı riski devam eder. Yedekleme yaparak yeni bir sürücü temin etmeniz önerilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra durumu gözlemleyin ve gerekirse bir uzmana danışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…