Öncelikle selamlar, birkaç gündür karşıma çıkan videolardan ötürü bir anlık hevesle bilgisayar toplamak istiyorum. Sistemi oyun sunucusu veya web hosting amacıyla kullanmayı planlıyorum. Fazla aşırıya kaçmadan, arkadaşlarımla rahatça vakit geçirebileceğim bir sistem kurmak için nasıl bir yol izlemeliyim ve işlemci ile RAM seçimini nasıl yapmalıyım? Örneğin, toplam 10 kişinin takılma ve donma yaşamadan, minimum düzeyde sorunla oynayabileceği bir Minecraft sunucusu kurmak istersem nasıl bir sistem tercih etmeliyim? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
AM4 bir sistem kullanmayı planladım. Mesela RAM olarak 32 GB yeterli mi? İşlemci olarak Ryzen 5 5600 geldi tamamen ilk başta aklıma fakat hiç sunucu bilgisayarı kurmadığım için yeterli mi bir bilgim yok. Elimde 650 watt bir güç kaynağı var PSU olarak onu kullanabilirim.
AM4 bir sistem kullanmayı planladım. Mesela RAM olarak 32 GB yeterli mi? İşlemci olarak Ryzen 5 5600 geldi tamamen ilk başta aklıma fakat hiç sunucu bilgisayarı kurmadığım için yeterli mi bir bilgim yok. Elimde 650 watt bir güç kaynağı var PSU olarak onu kullanabilirim.
Son düzenleyen: Moderatör: