Semih Aksoy

Gelişen
Merhaba,

Web sitemde paylaştığım yazıları Discord kanalımda paylaşasan özel bir bot kullanıyorum, bu botun amacı yazının adını ve o yazıya ait rolleri Discord üzerinden paylaşmaktır ayrıca yazının ana resmini de web sitesinden çekip sunucuda paylaşmasıdır.
Sıkıntı şu; Discord web Sitem'den resmi çekemiyor, 5 aydır sıkıntısız kullandığım özellik 2 haftadır çalışmıyor sunucuda veya Bot'da herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Discord Developer sitesinde sitemin URL girince "error ınternal error" hatası alıyorum. Benimle aynı tarzda bot kullanan ve benimle aynı sunucuda olan başka kişilerde bu sorun olmuyor.

Denediğim çözümler; sitenin IP değiştirdim, Cloudflare'dan proxy kapattım 2-3 defa çalışır gibi oldu ama artık o yöntemde çalışmıyor. Cloudflare üzerinden Discordbot'a özel kural oluşturdum (chatgbt tarafından önerildi), SSL sertifikalarını baştan kurdum. Httacces dosyasını tekrar yapılandırdım.

Bu sorun sadece Discord üzerinden oluyor diğer yerlerde resimlerimi çok kolay bir şekilde çekebiliyor.

Bu sorunu yaşayan veya farklı bir fikriniz varsa lütfen destek olun.

İyi günler dilerim.

Durum güncellenmesi;w
Hatanın sunucu üzerinden olduğundan süphelendiğim için eski sunucuma yönlendirme yaptım ama sonuç ordada aynıydı ama saniyelik değişimde Discord Developer tekrar denediğim bir anlık geldi ama sonra yine gitti.

Son düzenleme:
Merhaba,

Web sitemde paylaştığım yazıları Discord kanalımda paylaşasan özel bir bot kullanıyorum, bu botun amacı yazının adını ve o yazıya ait rolleri Discord üzerinden paylaşmaktır ayrıca yazının ana resmini de web sitesinden çekip sunucuda paylaşmasıdır.
Sıkıntı şu; Discord web Sitem'den resmi çekemiyor, 5 aydır sıkıntısız kullandığım özellik 2 haftadır çalışmıyor sunucuda veya Bot'da herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Discord Developer sitesinde sitemin URL girince "error ınternal error" hatası alıyorum. Benimle aynı tarzda bot kullanan ve benimle aynı sunucuda olan başka kişilerde bu sorun olmuyor.

Denediğim çözümler; sitenin IP değiştirdim, Cloudflare'dan proxy kapattım 2-3 defa çalışır gibi oldu ama artık o yöntemde çalışmıyor. Cloudflare üzerinden Discordbot'a özel kural oluşturdum (chatgbt tarafından önerildi), SSL sertifikalarını baştan kurdum. Httacces dosyasını tekrar yapılandırdım.

Bu sorun sadece Discord üzerinden oluyor diğer yerlerde resimlerimi çok kolay bir şekilde çekebiliyor.

Bu sorunu yaşayan veya farklı bir fikriniz varsa lütfen destek olun.

İyi günler dilerim.

Durum güncellenmesi;w
Hatanın sunucu üzerinden olduğundan süphelendiğim için eski sunucuma yönlendirme yaptım ama sonuç ordada aynıydı ama saniyelik değişimde Discord Developer tekrar denediğim bir anlık geldi ama sonra yine gitti.
1. Sunucu Erişimini Kontrol Et: Web sunucunuzun erişilebilir olduğundan emin olun. Tarayıcıdan web sitenizin tam URL'sini girerek sayfanın düzgün yüklendiğini kontrol edin.

2. CORS Ayarlarını Gözden Geçir: Discord botu, web sitenizden resim çekmek için çapraz kaynak paylaşım (CORS) ayarlarını kontrol eder. Web sunucunuzun CORS ayarlarını default olarak * veya özel olarak Discord botunuzun IP adresine izin verecek şekilde düzenleyin.

3. Resim URL'sinin Doğruluğunu Kontrol Et: Botun çekmeye çalıştığı resim URL'sinin doğru olduğundan emin olun. Geliştirici araçları ile resim URL'sini test ederek erişilebilir olduğunu doğrulayın.

4. Botun Şifreleme (SSL) Kontrolü: Eğer SSL sertifikasını yeniden yüklediyseniz, tarayıcıda güvenlik simgesinin yeşil olduğundan emin olun. Eğer kötü bir SSL sertifikası varsa, Discord botu resmi çekemeyebilir.

5. Discord Botunu Yeniden Başlat: Discord botunu durdurup yeniden başlatın. Bu, botun yeniden yapılandırmasını sağlar ve bazen sıkıntılı durumlardan kurtarabilir.

6. API Rate Limitlerini Kontrol Et: Discord API'sine olan isteklerinizin çok sık olup olmadığını kontrol edin. Eğer çok fazla istek yapıyorsanız, geçici bir engelleme ile karşılaşabilirsiniz.

7. Error Loglarını İncele: Sunucunuzda hata günlüklerini kontrol edin. Belirli hata mesajları, sorunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilir.

8. Cloudflare Ayarlarını Gözden Geçir: Cloudflare üzerindeki tüm ayarları sıfırlamayı düşünün. Özellikle, "Web Application Firewall" (WAF) veya "Security Level" ayarlarının etkili olup olmadığını kontrol edin.

9. Başka IP Adresini Deneyin: Eğer sizden bağımsız bir IP adresi kullanarak deneme yaparak kaynakların engellenip engellenmediğini kontrol edin.

10. Discord Geliştirici Portalı İle İletişime Geçin: Şayet yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Discord Geliştirici Destek ile iletişime geçerek sorununuzu iletin. Sunucunuzun ayarları hakkında daha derinlemesine inceleme yapabilirler.

İyi şanslar!

1. sunucu erişimini kontrol et: web sunucunuzun erişilebilir olduğundan emin olun. Tarayıcıdan web sitenizin tam URL'sini girerek sayfanın düzgün yüklendiğini kontrol edin.

2. cors ayarlarını gözden geçir: Discord botu, web sitenizden resim çekmek için çapraz kaynak paylaşım (cors) ayarlarını kontrol eder. Web sunucunuzun cors ayarlarını default olarak * veya özel olarak Discord botunuzun IP adresine izin verecek şekilde düzenleyin.

3. resim URL'sinin doğruluğunu kontrol et: botun çekmeye çalıştığı resim URL'sinin doğru olduğundan emin olun. Geliştirici araçları ile resim URL'sini test ederek erişilebilir olduğunu doğrulayın.

4. botun şifreleme (SSL) kontrolü: eğer SSL sertifikasını yeniden yüklediyseniz, tarayıcıda güvenlik simgesinin yeşil olduğundan emin olun. Eğer kötü bir SSL sertifikası varsa, Discord botu resmi çekemeyebilir.

5. Discord botunu yeniden başlat: Discord botunu durdurup yeniden başlatın. Bu, botun yeniden yapılandırmasını sağlar ve bazen sıkıntılı durumlardan kurtarabilir.

6. API rate limitlerini kontrol et: Discord API'sine olan isteklerinizin çok sık olup olmadığını kontrol edin. Eğer çok fazla istek yapıyorsanız, geçici bir engelleme ile karşılaşabilirsiniz.

7. error loglarını incele: sunucunuzda hata günlüklerini kontrol edin. Belirli hata mesajları, sorunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilir.

8. Cloudflare ayarlarını gözden geçir: Cloudflare üzerindeki tüm ayarları sıfırlamayı düşünün. Özellikle, "web application firewall" (waf) veya "Security level" ayarlarının etkili olup olmadığını kontrol edin.

9. başka IP adresini deneyin: eğer sizden bağımsız bir IP adresi kullanarak deneme yaparak kaynakların engellenip engellenmediğini kontrol edin.

10. Discord geliştirici portalı ile iletişime geçin: şayet yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Discord geliştirici destek ile iletişime geçerek sorununuzu iletin. Sunucunuzun ayarları hakkında daha derinlemesine inceleme yapabilirler.

İyi şanslar!

Hepsini denemiştim zaten sorun halen devam ediyor ama bir şeyin farkına vardım Google analytics ve Microsoft clarity sitemde şu an çalışmıyor 499 hatası alıyorlar.