Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam,

Birkaç gündür bunu düşünüyorum aslında. Merak etmeyin derdim parayı kırmak değil ancak kendini döndürecek kadar kazandırır mı acaba? Bir de vergisi falan nasıl veriliyor nasıl işliyor anlatırsanız sevinirim. Vergi işlerini zerre bilmiyorum çünkü. Şu an sitemden gelir kazanmıyorum.

Siteme şu sıralar hiç trafik olmuyor neredeyse bu üzücü ancak merak ettim gene de ve sormak istedim. Siteye yıllık 1.300 küsür TL harcamam gerekiyor domain ve barındırma için.

Selam,

Birkaç gündür bunu düşünüyorum aslında. Merak etmeyin derdim parayı kırmak değil ancak kendini döndürecek kadar kazandırır mı acaba? Bir de vergisi falan nasıl veriliyor nasıl işliyor anlatırsanız sevinirim. Vergi işlerini zerre bilmiyorum çünkü. Şu an sitemden gelir kazanmıyorum.

Siteme şu sıralar hiç trafik olmuyor neredeyse bu üzücü ancak merak ettim gene de ve sormak istedim. Siteye yıllık 1.300 küsür TL harcamam gerekiyor domain ve barındırma için.
Hatırladığım kadarı ile sitenize önce trafik çekmeniz gerekiyor. Reklam verebilmeniz için öncelikle google ads'den onay alıp sonrasında reklam verebilirsiniz. Reklam da genelde her şeyden çok kazandırır. Burada zor olan kısım siteye trafik çekip google ads onayı alabilmek. Ben başaramayıp sitemi kapatmıştım.

Selam,

TR’de bunu unut; aylık en az 30K görmen lazım. ADS içinde yapabileceğin şey, tek kelime odaklı İngilizce siteler kurmak. İçlerinde sağlam 4-5 makale olsun ve hepsini birbirine linkle. Footer ve navbar’a linkleri ekle, anahtar kelimeni sitenin en üst sol tarafına yaz ve LOGO olacak bu yazı "anahtarkelime.webp." gibi düşün.

Bu tarz bir şey yapmak istersen, farklı reklam ağları mevcut. Örneğin ADSTERRA’dan ödemeni USDT olarak alırsın; Binance TR üzerinden değil, doğrudan Binance üzerinden çekim yaparsın. Ancak ileride sıkıntı olabilir; geriye dönük sorgulama olursa sorun çıkar.​
* SEO Giriş:

Sniper gibi anahtar kelimeyi vurman lazım. Önce sektör seçimi yap, arama hacmini ve rekabet durumunu kontrol et, ardından kullanacağın anahtar kelimeleri çok iyi seç. Aylık aranma hacmi 4000+ TBM oranı yüksek olan ve rekabeti düşük kelimelere odaklan. Örnek vereyim:
Amerika’da bir hastanenin internet sitesinin giriş paneli olduğunu varsayalım; hastane adı: American Hospital. Anahtar kelime “American Hospital Registry” olsun. Sen de “americanhospitalregistry.com” gibi bir domain alır, CDN bağlar ve içerik üretirsin. Örneğin, “Nasıl kayıt olunur?” gibi adım adım anlatırsın. Ancak bunun için önce SEO’yu bilmen gerekiyor.​

Sadece 5 makale girsen yeter. Ben zamanında 200-300 civarı makale yazmıştım sadece 1 site içerisinde ve toplam 100 anahtar kelimede 1-10 TOP arasında sıralama yaptım google'da 1 senede ve şuan 1.5 yıl oldu hepsi hâlâ top 1-10 arasında Sıfır Backlink ile. Burada demek istediğim, Site yapısı, kod yapısı ve güvenilirlik gibi faktörler çok önemli.

Privacy Policy Terms of Service bunlarda footer'da olması zorunlu ve değerli içerik şart.
İlk önce SEO öğren Niche odaklı siteler yap dene, bak bakalım sıralama alabiliyor musun?​

Featured Snippet’te nasıl çıkılır? Rakibinden daha iyi içerik nasıl yazılır? Eksikleri neler, ne kullanmış, ne kullanmamış? Schema açığı var mı, tablo var mı, TOC (içindekiler) var mı? CTA’lar (call-to-action) nerelerde verilmiş? Google’a kullanıcısına değer kattığını göstermen gerekiyor ki seni ödüllendirsin.

SEO sabır gerektiren ve zor bir süreçtir.

İyi Sosyaller.

Son düzenleme: