Makaleler
1
Webtoon dediğimiz unsur için basitçe Asya kökenli çizgi roman diyebiliriz, yayınlandığı ülkeye ve kategoriye göre manhwa-manhua gibi adlar alıyor.

Tahmin edeceğiniz gibi kendi içinde de kategorileri var, romantizm-murim-aksiyon vb...

Tanıtım bittiğine göre Webtoon önerilerimi yapıyorum;

1 - Leviathan
Leviathan-toomics-free-224x320.webp

Medeniyetin sular altında kaldığı ve mevcut çağda insanların hayatını tehdit eden deniz canavarlarına karşı kendini savunan bir abi ve kız kardeşin macerasını anlatıyor.

2 - Nano Machine
images.webp

Şeytan tarikatının taht kavgasında ölümün kıyısından dönen Cheon Yeo-Woon'un taht yolunda yükselişini konu ediniyor.

3 - Youngest Son of the Renowned Swordsmanship Clan
Youngest_Son_Of_The_Renowned_Swordsmanship_Clan5914.webp

Köklü aileler, ejderhalar, kılıç ve büyünün savaşı.
Dâhâ fazla söze gerek yok.

4 - Martial Wild West
images (1).webp

İmparatorun nüfuzundan uzak New Sichuan kıtasında yaşam süren Jang Guan'ın yolculuğundaki maceralarını konu ediniyor.

5- The Greatest Estate Developer
images (2).webp

Okuduğu kitapta Lloyd Frontera olarak dirilen mimarlık öğrencisi Suho Kim'in, ailesinin borcunu ödemek için bölgesini kalkındırmakla başlayacan macerasını konu ediniyor.

6 - The Knight King Who Returned with a God
images (3).webp

Başka bir boyutta 300 yıl boyunca şeytanları öldüren kralın, kendi dünyasına dönüşünü konu ediniyor.

7 - Chronicles of the Demon Faction
images (4).webp

Ortodoks birliğinin en güçlü suikastiçisi Chun Hajin'in, kendisini yaşamı boyunca kullanan birlikten kaçması sonucu ölümle sonuçlanan kaderinin sonunda murimin düşmanı olan şeytan tarikatının genç efendisi olması ile başlayan macerasını anlatıyor.

Webtoon dediğimiz unsur için basitçe Asya kökenli çizgi roman diyebiliriz, yayınlandığı ülkeye ve kategoriye göre manhwa-manhua gibi adlar alıyor.

Tahmin edeceğiniz gibi kendi içinde de kategorileri var, romantizm-murim-aksiyon vb...

Tanıtım bittiğine göre Webtoon önerilerimi yapıyorum;

1 - Leviathan
Eki Görüntüle 44710
Medeniyetin sular altında kaldığı ve mevcut çağda insanların hayatını tehdit eden deniz canavarlarına karşı kendini savunan bir abi ve kız kardeşin macerasını anlatıyor.

2 - Nano Machine
Eki Görüntüle 44712
Şeytan tarikatının taht kavgasında ölümün kıyısından dönen Cheon Yeo-Woon'un taht yolunda yükselişini konu ediniyor.

3 - Youngest Son of the Renowned Swordsmanship Clan
Eki Görüntüle 44713
Köklü aileler, ejderhalar, kılıç ve büyünün savaşı.
Dâhâ fazla söze gerek yok.

4 - Martial Wild West
Eki Görüntüle 44715
İmparatorun nüfuzundan uzak New Sichuan kıtasında yaşam süren Jang Guan'ın yolculuğundaki maceralarını konu ediniyor.

5- The Greatest Estate Developer
Eki Görüntüle 44717
Okuduğu kitapta Lloyd Frontera olarak dirilen mimarlık öğrencisi Suho Kim'in, ailesinin borcunu ödemek için bölgesini kalkındırmakla başlayacan macerasını konu ediniyor.

6 - The Knight King Who Returned with a God
Eki Görüntüle 44718
Başka bir boyutta 300 yıl boyunca şeytanları öldüren kralın, kendi dünyasına dönüşünü konu ediniyor.

7 - Chronicles of the Demon Faction
Eki Görüntüle 44723
Ortodoks birliğinin en güçlü suikastiçisi Chun Hajin'in, kendisini yaşamı boyunca kullanan birlikten kaçması sonucu ölümle sonuçlanan kaderinin sonunda murimin düşmanı olan şeytan tarikatının genç efendisi olması ile başlayan macerasını anlatıyor.

Başlamayı düşünüyordum. Sınavdan sonra bakacağım.

Güzel liste, Leviathan okuduğum en iyi şeylerden birisiydi fakat bayağı bir önce okuduğum için aklımda hiçbir şey yok.

Ek olarak Sweet Home öneririm. Kısaca herkes bilinmeyen bir şekilde yaratığa dönüşüyor ve apartman içinde sıkışık kalan insanlar hayatta kalmaya çalışıyor. Basit bir konusu var gibi ama cidden çok sarıyor. Netflix üzerinde live action hali var ama güzel gözükmedi bana izlemedim o yüzden.

images (10).webp

Güzel liste, leviathan okuduğum en iyi şeylerden birisiydi fakat bayağı bir önce okuduğum için aklımda hiçbir şey yok.

Ek olarak Sweet Home öneririm. Kısaca herkes bilinmeyen bir şekilde yaratığa dönüşüyor ve apartman içinde sıkışık kalan insanlar hayatta kalmaya çalışıyor. Basit bir konusu var gibi ama cidden çok sarıyor. Netflix üzerinde live Action hali var ama güzel gözükmedi bana izlemedim o yüzden.

Eki Görüntüle 44745

Sweet Home serisinin öncesini anlatan Shotgun Boy da güzel bir seri.

Aksiyon ve hikaye odaklı seriler, başlangıç için fena sayılmazlar.

Onun için p*rnhwa bakmak lazım, konusunu açarsam ban yerim. 😂

Rastgele bir manhwa aç. Özellikle yetişim serisi olsun ama. Geneli rezalet ama kadını bol.

Tower of God serisini de öneririm herkese. Oldukça güzel bir seri hatta Türkçe basımı da var.
Biraz daha deli karakterler seviyorsanız the Return of the Crazy Demon seriside oldukça güzeldir.
Piskoloji/drama türleri için ise Horizon serisini öneririm. Zaten oldukça kısa bir seri.

Aynı anda yaşanmıyor muydu o? Apartmanda olan başka bir çocuğu anlatıyordu sanırım. Okumadım onu.

Hayır öncesini anlatıyor. Çok da geri değil ama hatta shotgun boy bittiği yerde sweet Home başlıyor bile denilebilir.