Aynı WhatsApp uygulamasında yan numaram kullanıcı adı alabiliyorken ben alamıyorum seçenek çıkmıyor. 😕
Bu güncelleme sunucu taraflı ve kademe kademe gönderiliyor. Aynı uygulamanın içinde olsanız dahi, sistem yan numaranıza özelliği tanımlamış ancak ana numaranıza henüz sıra gelmemiş. Ana numaranızda da bu seçeneği görebilmek için özelliğin size ulaşmasını beklemeniz gerekiyor.

WhatsApp ve Instagram aynı ekosisteme (Meta) ait olduğu için veritabanları birbirine bağlı çalışıyor. Almak istediğiniz kullanıcı adı şu anda bir Instagram hesabında kullanılıyorsa, sistem o ismin başkası tarafından taklit edilmesini engellemek için asıl sahibinden doğrulama ister.

Eğer o isimdeki Instagram hesabı size aitse, istenen girişi yaparak doğrulama sağlayabilir ve ismi WhatsApp için de alabilirsiniz. Ancak o Instagram hesabı sizin değilse, sistem o kullanıcı adını koruma altına aldığı için maalesef tamamen farklı bir kullanıcı adı denemeniz gerekiyor.
O zaman neden hızlı olmakta fayda var gibi şeyler yazdığınızı pek anlayamadım. Zaten İnstagram'da kayıtlı olmayan kullanıcı adı bulmak imkansız gibi bir durum.

Dün akşam saatlerinde WhatsApp’a girmemle ilgili özelliğin tanıtım ekranıyla karşılaştım ve hemen kullanıcı adımı kaptım. 🙂 Herkese hemen vermiyorlar sanırım, kademeli bir şekilde geliyor olabilir.