Ghost of Tsushima'dan sonra büyük beklentiler ile indirip denediğim bir oyundur kendisi. Detaylı bir değerlendirme yapacak kadar katlanamadım maalesef, çok çabuk sıkıldım oyundan.
Grafikler konusunda oldukça başarılı. Özellikle çevreye ait grafikler çok güzel görünüyor ama karakterlerin grafiğini beğenmedim. Karakterler bana göre çizgi film karakteri gibi duruyor, özellikle yüzleri. Yine de katlanılabilir boyutta diyelim.
Özellikle oynanışı sevemedim ben. Vuruş hissiyatı gayet güzel ama gerçekten çok fazla detay var bana göre. Şu tuşa basacaksın, oradan şuna basacaksın ki şu hareketi yapsın, sonra şu tuş ile şu tuşa basacaksın ki şu savunmayı yapsın. Peki boş boş savunma mı yaptıralım? Hayır tabii ki. Savunma için gerekli tuş kombinasyonlarını yaptıktan sonra bir de fazladan şu tuş kombinasyonlarını yapacaksın ki karşı saldırı yapacaksın.
Daha sayamadığım ve elbette keşfetmediğim çok fazla detay var oynanışta. Bunları insanın aklında tutması o kadar zor ki. Özellikle benim gibi haftada 1 gün birkaç saat oyun oynayan biri için hiç makul şeyler değil maalesef. Bu sebeple hep hikâyeli oyun oynamayı tercih eden birisiyim, bu oyunun da hikâye kısmı olduğu için denemek istemiştim ama oynanış kısmı bana fazla geliyor. Benim gibi bir oyun oynama rutininiz varsa bence tercih etmeyin.
Keyifli bir oyun aslında ama maalesef oynanışı bana hitap etmiyor. Daha basit kontrolleri olan oyun lazım benim gibiler için.
Bu arada meraklısına:
R5 7500 işlemcili, RTX 5070 ekran kartlı ve 32 GB DDR5 RAM'li sistemimde 4K çözünürlük ve ultra ayarlarda +60 FPS alabiliyorum. Bazı anlarda veya alanlarda 50'li değerleri görebiliyor ama genel olarak 60'ın üstünde seyrediyor.