Whisper AI'da metinler python ile SRT'ye çevrilmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alitoprak55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 209

alitoprak55

Uzman
Öncelikle baştan sona okumanızı diliyorum.
Selamlar biliyorsunuz ki whisper AI ile ses dosyalarını metine dökebiliyoruz. Whisper AI 2 farklı şekilde kullanılıyor. Komut satırı ve Python kullanımı ile. Visual Studio Code ile dün bayağı bir py ile sorunlar yaşadım fakat sonunda çözdüm. Fakat py ile nedense metinleri SRT'ye çeviremiyorum. Beceremedim de. Bana Google collab gibi bir program lazım.

Collab bir site olduğu için bunu kullanmak istemiyorum, uygulama olması lazım. Farkları ise şunlar.
Komut satırı:
Whisper Audio. FLAC Audio. MP3 Audio. WAV --model Turbo.
Whisper japanese. WAV --language japanese.
Whisper japanese. WAV --language japanese --task translate.

Py:
Python:
import whisper

model = whisper. Load_model("Turbo")
result = model. Transcribe("Audio. MP3")
print(result["text"])

Kısacası ben komut satırı ile videolarımı çevirmek istiyorum. Bana program önerebilecek var mı? (ek olarak: Python ile nasıl SRT'ye çevirebileceğimi de yazarsanız bu sorun ortadan kalkar.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Konunun üzerinden biraz geçmiş ama eğer hala yardıma ihtiyacın varsa edebilirim. Anladığım kadarıyla bilgisayarında Whisper yok değil mi? Geri dönüş yaparsan yardımcı olabilirim.

Sorunum şu whisper ile normal sesi metine dökmesini istediğimde sorun yok ama Türkçeye çevirmesini istediğimde garip garip yazılar yazıyor. Hepsini çevirmiyor sürekli tekrarlıyor.

Sorunum şu whisper ile normal sesi metine dökmesini istediğimde sorun yok ama Türkçeye çevirmesini istediğimde garip garip yazılar yazıyor. Hepsini çevirmiyor sürekli tekrarlıyor.
Whisper ile Türkçeye çeviri yapmıyor ki zaten. Sadece içerisinde İngilizceye çevirme özelliği var. O da ---task translate yazarak yazıyı İngilizceye çevirmeye yarıyor.

Siz aldığını .srt uzantılı dosyayı başka bir araç kullanarak çevirmelisiniz. Deepl olabilir ChatGPT yada Gemini olabilir yada altyazı çevirme ile ilgili başka bir araçla bunu yapmalısınız.

Hayır yanlışınız var hocam. --task TR yaptığımızda metni Türkçeye çevirmesi lazım.

Son düzenleme:
Hayır yanlışınız var hocam. --language TR yaptığımızda metni Türkçeye çevirmesi lazım.
Bildiğim ve kullandığım kadarıyla --language argümanı verdiğiniz metnin dilini belirtmenizi sağlıyor. Yani --language Turkish yazarsan bu verdiğin sesin türkçe olduğunu modele söylüyor bu sayede daha doğru çeviri yapabiliyor. Gerçi yazmasan da kendisi dili algılama yaparak buluyor fakat bazı durumlarda yazmak daha iyi oluyor.

Belki de ben gözden kaçırmışımdır tam olarak nerede çeviri yaptığını gördünüz link varsa bakabilirim.

Son düzenleme:

Evet daha önceden de dediğim gibi --task translate kodu ingilizceye çeviriyor. Başka dile çevirme özelliği yok.

Güncelleme: Attığın videolarda translate yaptığını söylüyor tekrardan kendim deneyip yazacağım.
Güncelleme2: Kendim de kullanmaya çalıştım fakat senden kaynaklı bir şey değil. Belki başka dillere çevirirken sorun olmuyordur ama en azından Türkçe için düzgün çalışmıyor. Zaten github sayfasında translate özelliği sadece ingilizce olarak yazdıklarına göre ingilizce odaklı bir şey bu çeviri.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…