emircbsk

Çalışkan
Yer
Space
Türk Telekom ZyXEL EX3501-T0 ile beraber uyumlu kullanabileceğim bir repeater veya mesh cihaz önerebilir misiniz?

2 katlı dairenin üst katında modem kurulu, bir alt odasındaki 4K Android TV bağlantı kopmaları yaşıyor ve pakete göre "düşük" hızlar alıyor, bu odada Galaxy S22 gibi bir cihaz Full hızlara ulaşabiliyor, televizyon ise 60-80 arası dalgalı (İnternet paketi 200Mbps). Bağlantı kopma sorununu 5GHz ve 2.4GHz ayırarak çözdüm. eski Android cihazları ve televizyonu 2.4 kanalına bağladım, şimdi durup dururken bağlantı kesilmiyor fakat hızlar tabii tatmin etmiyor.

4K Anroid TV'nin bulunduğu odaya 1000MBPS (1000MBPS Paket'e geçebilirim bir ihtimal.) destekli Wi-Fi 6 repeater veya mesh koyup Televizyon'a kablo ile bağlamak, diğer cihazları da Wi-Fi ile bu cihaza bağlamak alt kattaki sorunu çözer gibi geldi bana.

Hangi cihazı kullanmalıyım? Bana Keenetic Buddy 6 iyi bir cihaz gibi geldi siz ne düşünüyorsunuz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keenetic genel olarak iyidir ve F/P ürünüdür. Bütçeniz nedir?

Yanıtınız için teşekkür ederim, belirli bir bütçe ayırmadım, bu konuda kısıtlı değilim, sadece kabloyu alt odaya çekemediğim için mecbur kablosuz bir mesh veya repeater kullanmak istedim.

Dubleks daire toplam da 180 M.2 fakat uzun bir yapısı da yok, kare yapıya sahip, cihazların kullanıldığı yer mutfak ve salon, bu 2 alt kat odası direkt modemin bulunduğu üst kattaki çalışma odasının altında.

Alt kattaki bu 2 odada Wi-Fi 6 uyumlu akıllı telefon ile full hız alabiliyorum, bu yüzden 1 adet kaliteli mesh veya repeater yeterli diye düşündüm çünkü bütün odalara Full sinyal dağıtmak gibi bir amacım yok.

Sizin öneriniz daha doğru olacaktır tabii, tekrar teşekkür ederim.

TP-LINK RE705X AX3000
Keenetic Buddy 6 AX3000

Bu 2 ürünü bulabildim, detaylı bilmiyorum ama yazılan özelliklere göre aynı gibi duruyor. Bu fiyat bandından yukarıya çıkıldıkça daha çok 2'li 3'lü mesh cihazlar var.

Dediğim gibi bütçe kısıtım yok fakat bütün eve kusursuz internet yaymaktan ziyade modemin bulunduğu odanın alt katındaki televizyona bu cihazların birinden kablolu bağlantı kurmak, çünkü televizyonun wifi performansı oldukça kötü, tabii ayrıca alt kattaki diğer cihazları da bu repeater veya mesh cihaza bağlamayı düşünüyorum, diğer cihaz dediklerim de trafiği çok olmayan, yüksek hızlara sahip olmayan 2-3 telefon sadece.

Son düzenleme: