WilhelmGeraldine

Çalışkan
200 Mbps indirme hızı olan Turkcell Superonline fiber internetim var. Fakat bu hız, evin salonuna sinyal düşüklüğünden dolayı 10-20 MB olarak geliyor. Superonline'ın Wi-Fi 6 modemine geçersem sizce faydasını görür müyüm? Bir de 2. nesil Mi Box kullanıyorum; bunda Wi-Fi 6 desteği yokmuş. Sizce buna bir faydası olur mu, yoksa yine aynı hızı mı alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
200 Mbps indirme hızı olan Turkcell Superonline fiber internetim var. Fakat bu hız, evin salonuna sinyal düşüklüğünden dolayı 10-20 MB olarak geliyor. Superonline'ın Wi-Fi 6 modemine geçersem sizce faydasını görür müyüm? Bir de 2. nesil Mi Box kullanıyorum; bunda Wi-Fi 6 desteği yokmuş. Sizce buna bir faydası olur mu, yoksa yine aynı hızı mı alırım?

İkili bağlantılarda her zaman versiyonu düşük esas alınır mı? Box muhtemelen Wi-Fi 5 destekliyor pek bir faydası olmayacaktır Mi Box sonuçta Wi-Fi 5 ile haberleşecek ayrıxa 5GHz bandı yerine 2.4GHz bandına bağlanın daha yavaştır ama kapsama alanı daha geniştir.

İkili bağlantılarda her zaman versiyonu düşük esas alınır mı? Box muhtemelen Wi-Fi 5 destekliyor pek bir faydası olmayacaktır Mi Box sonuçta Wi-Fi 5 ile haberleşecek ayrıxa 5GHz bandı yerine 2.4GHz bandına bağlanın daha yavaştır ama kapsama alanı daha geniştir.
Cevap için teşekkürler. Zaten 5GHz'yi iptal ettim, uzaktan hiçbir faydasını görmedim. Modemin dibine girersen faydasını görüyorsun. Şu an 2.4GHz kullanıyorum, ona rağmen dediğim gibi 200 Mbps internet televizyona ve telefonlara 10-20 Mbps olarak yansıyor. Bugün Superonline müşteri temsilcisi önerdi: "Wi-Fi 6 özellikli modem verelim size" diye. Ama anladığım kadarıyla evdeki cihazların da Wi-Fi 6'yı desteklemesi gerekiyormuş. Mi Box 3. nesil Wi-Fi 6 destekliyor ama bendeki 2. nesil, onda Wi-Fi 6 desteği yok dedim. Acaba deneyimleyen çıkarsa ondan bir geri dönüş güzel olurdu.

Wi-Fi 6 destekli modem daha kaliteli ve iletim gücü diğerine göre daha yüksekse bir miktar artış olabilir.
Yoksa @Bandırmalı1965 hocamın dediği gibi çok bir faydası olmaz.
Ama bence araştırıp kronik sorunu yoksa; Wi-Fi 6'lı modeme geçin.
Diğer cihazlarınıza da faydası olur.

Ben ikisini de kullandım. Wi-Fi 6 olandan memnunum.

Eskisi illet bir cihazdı. Isınma, yavaşlama her şey vardı.

Ben ikisini de kullandım. Wi-Fi 6 olandan memnunum.

Eskisi illet bir cihazdı. Isınma, yavaşlama her şey vardı.
Wi-Fi 6 desteği olmayan 2. nesil Mi Box'ta sinyal gücü artar mı sizce, faydasını görür müyüm?

Wi-Fi 6 destekli modem daha kaliteli ve iletim gücü diğerine göre daha yüksekse bir miktar artış olabilir.
Yoksa @Bandırmalı1965 hocamın dediği gibi çok bir faydası olmaz.
Ama bence araştırıp kronik sorunu yoksa; Wi-Fi 6'lı modeme geçin.
Diğer cihazlarınıza da faydası olur.
Diğer cihazlardan ziyade TV önemli benim için. 2. nesil Wi-Fi 6 desteği olmayan Mi Box'ın sinyalini daha çok önemsiyorum. 200 mbps indirme hızlı internetten zar zor 10-20 mbps hız alıyor. Filmleri ara ara çamur gibi izliyoruz.

Wi-Fi 6 desteği olmayan 2. nesil Mi Box'ta sinyal gücü artar mı sizce, faydasını görür müyüm?

Diğer cihazlardan ziyade TV önemli benim için. 2. nesil Wi-Fi 6 desteği olmayan Mi Box'ın sinyalini daha çok önemsiyorum. 200 mbps indirme hızlı internetten zar zor 10-20 mbps hız alıyor. Filmleri ara ara çamur gibi izliyoruz.
@Lulz hocam Wi-Fi 6 olanı kullandığını ve eski modemden daha iyi olduğunu söylemiş.
Belki 2.4 GHz performansı da daha iyidir diğerinden.
Değiştirdiğinizde bir şey kaybetmeyeceksiniz nasılsa. Ben olsam değiştirirdim.

@Lulz hocam wi-fi 6 olanı kullandığını ve eski modemden daha iyi olduğunu söylemiş.
Belki 2.4 performansıda daha iyidir diğerinden.
Değiştirdiğinizde bir şey kaybetmeyeceksiniz nasılsa. Ben olsam değiştirirdim.
520 TL kira bedeli istiyor Superonline tek seferlik Wi-Fi 6 modem için. Bir şey değil ama faydasını görmezsem üzer. Daha önce 100 mbps paketten 200 mbps'ye bu yüzden geçmiştim. Mi Box'a giden 10-20 mbps hız belki yükselir diye ama hiç fark etmemişti.

520 TL kira bedeli istiyor Superonline tek seferlik Wi-Fi 6 modem için. Bir şey değil ama faydasını görmezsem üzer. Daha önce 100 mbps paketten 200 mbps'ye bu yüzden geçmiştim. Mi Box'a giden 10-20 mbps hız belki yükselir diye ama hiç fark etmemişti.
200 hızda bile yükselme olmadıysa; cihazınızın sinyal yayım gücü çok kalitesiz demek ki.
Başka bir seçenek;
İade edebileceğiniz bir siteden 500-600 TL civarı sinyal güçlendirici alıp denemek. İşe yararsa Wi-Fi modem ek parasını ona vermiş olursunuz. Hem de cihaz sizde kalmış olur. Faydası olmazsa da iade edersiniz.
Ethernet girişli alıp; mümkünse modemden kablo ile bağlantı yapın. Böylece modemden cihaza sinyal kayıpsız gider.

200 hızda bile yükselme olmadıysa; cihazınızın sinyal yayım gücü çok kalitesiz demek ki.
Başka bir seçenek;
İade edebileceğiniz bir siteden 500-600 TL civarı sinyal güçlendirici alıp denemek. İşe yararsa Wi-Fi modem ek parasını ona vermiş olursunuz. Hem de cihaz sizde kalmış olur. Faydası olmazsa da iade edersiniz.
Ethernet girişli alıp; mümkünse modemden kablo ile bağlantı yapın. Böylece modemden cihaza sinyal kayıpsız gider.

TP-Link uzatıcı kullanıyorum zaten ona rağmen böyle. O olmasa sinyal televizyona gitmiyor bile. Ethernet kablosu bilgisayara bağlı, modem benim odamda. O yüzden Mi Box'a Ethernet bağlama imkanım yok.