Detaylar
Kim cevapladı?ProfesorGoktug
Becerikli
Bildiğim kadarıyla evet modem yerine kullanabilirsiniz. Bütçeniz kaç TL?Merhaba arkadaşlar, Wi-Fi 7 modem almak istiyorum router olmayacak sadece modem istiyorum. Bir de şunu merak ediyorum Wi-Fi 7 router alsam modem yerine kullanabilir miyim?
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Wi-Fi 7 modem almak istiyorum router olmayacak sadece modem istiyorum. Bir de şunu merak ediyorum Wi-Fi 7 router alsam modem yerine kullanabilir miyim?
Aldığın routerı ucuz bir modem ile Ethernet bağlantısı ile bağlayarak VDSL interneti routera aktararak internet erişimi sağlayabilirsin ama neden özellikle Wi-Fi 7 bir modem istiyorsun Wi-Fi 6 standartdı VDSL hızları için fazlasıyla yeterli ben Netspeed 75/10 Mbit tarifesini kullanıyorum elimde TD 9970 V3 modem ve OpenWrt kurup kullandığım Xiaomi AX3000T router mevcut evde 4 telefon 2 PC ve 1 adet televizyon var gayet rahat 100m²lik eve sinyal verebiliyor ve hiç donma takılma vs yaşamıyorum.
PC Uzmanı
Başarılı
Aldığın routerı ucuz bir modem ile Ethernet bağlantısı ile bağlayarak VDSL interneti routera aktararak internet erişimi sağlayabilirsin ama neden özellikle Wi-Fi 7 bir modem istiyorsun Wi-Fi 6 standartdı VDSL hızları için fazlasıyla yeterli ben Netspeed 75/10 Mbit tarifesini kullanıyorum elimde td 9970 V3 modem ve OpenWrt kurup kullandığım Xiaomi AX3000t router mevcut evde 4 telefon 2 PC ve 1 adet televizyon var gayet rahat 100m²lik eve sinyal verebiliyor ve hiç donma takılma vs yaşamıyorum.
VDSL değil fiber internetim var.
O zaman sana router lazım kaç Mbit internet tarifen var evin kaç m² ve cihazı koyacağın yer ile çekmesini istediğin yer arasında kaç duvar var ona göre cihaz önerisinde bulunalım.
PC Uzmanı
Başarılı
O zaman sana router lazım kaç Mbit internet tarifen var evin kaç m² ve cihazı koyacağın yer ile çekmesini istediğin yer arasında kaç duvar var ona göre cihaz önerisinde bulunalım.
Anladım GPON cihazı var şimdi modeme gerek yok herhalde router yeter. 1000 Mbps internetim var ev 150 M.2 çekmesini istediğim yer alt katta çeksin istiyorum ev dublex.
Anladım GPON cihazı var şimdi modeme gerek yok herhalde router yeter. 1000 Mbps internetim var ev 150 M.2 çekmesini istediğim yer alt katta çeksin istiyorum ev dublex.
MR90X routerını alıp evin ortasına koyarak kullanırsan istediğin kullanım senaryosuna uygun olacaktır ayrıca cihaz OpenWrt destekliyor o yüzden cihaza OpenWrt kurup kullanmanı öneririm.
Burada OpenWrt'ın nasıl kurulacağının talimatları mevcut bu linki chatgbtden çevirip kurulumu yapabilirsin ayrıca forumda bu cihaza OpenWrt kurulumunu başarılı şekilde yapanlar mevcut onlardan yardım alabilirsin.
PC Uzmanı
Başarılı
Teşekkür ederim.MR90X routerını alıp evin ortasına koyarak kullanırsan istediğin kullanım senaryosuna uygun olacaktır ayrıca cihaz OpenWrt destekliyor o yüzden cihaza OpenWrt kurup kullanmanı öneririm.
Burada OpenWrt'ın nasıl kurulacağının talimatları mevcut bu linki chatgbtden çevirip kurulumu yapabilirsin ayrıca forumda bu cihaza OpenWrt kurulumunu başarılı şekilde yapanlar mevcut onlardan yardım alabilirsin.