342

Yetkin
İlk 1.000!
Makaleler
1
Aşağıdaki kriterleri sağlayan bir router önerinizi bekliyorum:

• Wi-Fi 7 destekleyen
  • 1000 Mbps download ve 1000 Mbps upload alan bir Türknet kullanıcısı için router'ın işlem gücünün yetersizliği kaynaklı bir hız kaybı yaşatmadan WireGuard protokolüyle çeşitli VPN servislerini çalıştırabilecek
  • Kullanacağım kesin olmasa da ileride kullanma ihtimalime karşı OpenWrt destekli
  • Fiyatı 10.000 TL civarını geçmeyen

Asıl merak ettiğin router üzerinden VPN çalıştırınca VPN ile alınabilen maksimum hız. Daha önce kullandığım routerlar genelde VPN ile 200 Mbps üstünü veremiyorlardı, o yüzden VPN'i router üzerinden değil de bilgisayar veya telefon üzerinden kullanmak zorunda kalıyordum.

Aşağıdaki kriterleri sağlayan bir router önerinizi bekliyorum:

• Wi-Fi 7 destekleyen.
  • 1000 Mbps download ve 1000 Mbps upload alan bir TurkNet kullanıcısı için Router'ın işlem gücünün yetersizliği kaynaklı bir hız kaybı yaşatmadan wireguard protokolüyle çeşitli VPN servislerini çalıştırabilecek.
  • Kullanacağım kesin olmasa da ileride kullanma ihtimalime karşı OpenWrt destekli.
  • Fiyatı 10.000 TL civarını geçmeyen.

Buradaki test örneklerine bakıp karar verebilirsin ama bana göre en iyi tercih Intel işlemcili bir mini PC router alıp AP olarak kullanacağın ucuz bir Wi-Fi 7 router alıp kullanmak.

Önerebilir misiniz alınabilecek bir mini PC router?
1 gigabit portlu olarak bunu öneririm. Ama ileride SFP alıp hızını yükseltme gibi bir planın varsa, cihazın portundan dolayı sıkıntı yaşayabilirsin.

Bu da 2.5 gigabit portu.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 gigabit portlu olarak bunu öneririm. Ama ileride SFP alıp hızını yükseltme gibi bir planın varsa, cihazın portundan dolayı sıkıntı yaşayabilirsin.

Bu da 2.5 gigabit portu.

Bu minipclerde Wi-Fi anteni yok değil mi? Konuya biraz yabancıyım da... Yapmam gereken bu minipc'yi almak, ona OpenWrt kurmak, daha sonra minipc'deki iki ethernet girişinden birine ONT cihazından gelen ethernet kablosunu takmak, diğer ethernet girişini de ethernet kablosuyla bir Wi-Fi 7 router'a bağlayıp, router'ı access point gibi kullanarak Wi-Fi sinyallerini router ile göndermem mi gerekiyor?

Bir de bunun için bir Wi-Fi 7 router da önerebilir misiniz?

Bu minipclerde Wi-Fi anteni yok değil mi? Konuya biraz yabancıyım da... Yapmam gereken bu Minipc'yi almak, ona OpenWrt kurmak, daha sonra Minipc'deki iki Ethernet girişinden birine ONT cihazından gelen Ethernet kablosunu takmak, diğer Ethernet girişini de Ethernet kablosuyla bir Wi-Fi 7 Router'a bağlayıp, Router'ı Access Point gibi kullanarak Wi-Fi sinyallerini router ile göndermem mi gerekiyor?

Bir de bunun için bir Wi-Fi 7 router da önerebilir misiniz?

Aynen böyle yapman gerekiyor eğer evin büyükse Wi-Fi 7 mesh sistemi de alabilirsin.