Bütçe
1000-2000

Ralph

Çalışkan
Makaleler
1
Selamlar arkadaşlar, bir bağlantı sorunu yaşıyorum. Kablo çekemediğim için TP-Link Wi-Fi adaptörü kullanıyorum. İnternet paketim ve indirme hızım oldukça yüksek; bu konuda bir sorunum yok. Ancak oyunlarda ciddi bir ping problemi yaşıyorum. LoL’de 3–4 ms alırken, Valorant ve FiveM gibi oyunlarda ping değerleri aniden 1000–3000 ms seviyelerine çıkıyor. Evin duvarları oldukça kalın ve modemle aramda mesafe var. Mevcut adaptörümün yetersiz kaldığını düşünüyorum. Zaten iş gereği önceden rastgale almıştım modelini dahi bilmem resimde ki gibi. Bütçe sınırı olmaksızın, kalın duvarları aşabilecek, oyunlarda stabilite sağlayacak güçlü bir ağ kartı/adaptör önerisi bekliyorum. Wi-Fi kartları ile hiç aram yok; eski/yeni çok anlayamıyorum maalesef.

Ekran görüntüsü 2025-12-26 192441.webp

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar, bir bağlantı sorunu yaşıyorum. Kablo çekemediğim için TP-Link Wi-Fi adaptörü kullanıyorum. İnternet paketim ve indirme hızım oldukça yüksek; bu konuda bir sorunum yok. Ancak oyunlarda ciddi bir ping problemi yaşıyorum. LoL’de 3–4 ms alırken, Valorant ve FiveM gibi oyunlarda ping değerleri aniden 1000–3000 ms seviyelerine çıkıyor. Evin duvarları oldukça kalın ve modemle aramda mesafe var. Mevcut adaptörümün yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bütçe sınırı olmaksızın, kalın duvarları aşabilecek, oyunlarda stabilite sağlayacak güçlü bir ağ kartı/adaptör önerisi bekliyorum. Wi-Fi kartları ile hiç aram yok; eski/yeni çok anlayamıyorum maalesef.

Eki Görüntüle 213531
Kasanız'da Wifi alıcısı yok sanırım, size bir tane de Wifi Extender lazım, duvarlar kalın ise ve çoksa. TP-Link RE315 güzel olur araya odanızla modem arasında.

Hocam sana güçlü bir adaptör yerine böyle bir şey lazım.

İlandaki ürünü tamamen örnek göstermek amacıyla attım. Yoksa adaptörle o duvarların üstesinden gelemezsin. Tecrübeyle sabit.
Örnek yerine öneri alırsam çok daha iyi olur. Adaptörde sorun yok sinyal güçlendirici al diyorsanız sorun yok onu alalım bitsin yeter ki çile.

Kasanız'da Wifi alıcısı yok sanırım, size bir tane de Wifi Extender lazım, duvarlar kalın ise ve çoksa. TP-Link RE315 güzel olur araya odanızla modem arasında.
Sinyal güçlendirici öneriyorsunuz bu galiba https://www.akakce.com/wifi-guclendirici/en-ucuz-tp-link-re315-1200-mbps-fiyati,1227230891.html

ikinizide teşekkür ederim. Sinyal Güçlendirici alıp deneyimi paylaşırım

Örnek yerine öneri alırsam çok daha iyi olur. Adaptörde sorun yok sinyal güçlendirici al diyorsanız sorun yok onu alalım bitsin yeter ki çile.

Sinyal güçlendirici öneriyorsunuz bu galiba https://www.akakce.com/wifi-guclendirici/en-ucuz-tp-link-re315-1200-mbps-fiyati,1227230891.html teşekkürt ederim.
Bu diyelim modemle aranızda 10 metre var 4-5 metreye bunu koyuyorsunuz WİFİ sinyali artıyor evet, Kasanız da wifi alıcısı yoksa bir de alıcı almanız lazım. Ben Re315 i kullanıyorum modem 10 metre 2 duvar arası, bu 4-5 metre arasında bilgisayarın.

Bu diyelim modemle aranızda 10 metre var 4-5 metreye bunu koyuyorsunuz WİFİ sinyali artıyor evet, Kasanız da wifi alıcısı yoksa bir de alıcı almanız lazım. Ben Re315 i kullanıyorum modem 10 metre 2 duvar arası, bu 4-5 metre arasında bilgisayarın.
peki bir sorum daha var Adaptör resimde ki gibi tam modeline bakmadım ama iyi mi oluyor kötü mü güçlendiricinin yanına ek bu adaptörü al der misiniz veya adaptör kalsın güçlendirici yeter mi her türlü yorumunuz daha katkı sağlayacak

Selam arkadaşlar, bir bağlantı sorunu yaşıyorum. Kablo çekemediğim için TP-Link Wi-Fi adaptörü kullanıyorum. İnternet paketim ve indirme hızım oldukça yüksek; bu konuda bir sorunum yok. Ancak oyunlarda ciddi bir ping problemi yaşıyorum. LoL'de 3–4 ms alırken, Valorant ve FiveM gibi oyunlarda ping değerleri aniden 1000–3000 ms seviyelerine çıkıyor. Evin duvarları oldukça kalın ve modemle aramda mesafe var. Mevcut adaptörümün yetersiz kaldığını düşünüyorum. Zaten iş gereği önceden rastgale almıştım modelini dahi bilmem resimde ki gibi. Bütçe sınırı olmaksızın, kalın duvarları aşabilecek, oyunlarda stabilite sağlayacak güçlü bir ağ kartı/adaptör önerisi bekliyorum. Wi-Fi kartları ile hiç aram yok; eski/yeni çok anlayamıyorum maalesef.

Eki Görüntüle 213531

İnternetin kaç Mbit, elindeki modemin tam modeli nedir, odanda telefon ile modeme bağlanabiliyor musun?

Ben modeme 10 metredeyim dediğim gibi 200 mbit fiber hattım 195 alıyorum 😄😊 daha iyi USB WiFi adaptörler var bence telefonum hiç çekmiyordu masamda önceden şimdi sorunsuz.

Son düzenleme:
Ekstra olarak soruyorum lol = 3-4ms iken, indirme hızım max limit iken hatta eth daha iyiyken valorant, fivemm nasıl 10k ping olabilir?