Şöyle bir hata alıyorum. Wi-Fi ile kullanıyorum Ethernet kablom kısa olduğu için. Çözümü nedir?
Eki Görüntüle 202640
Müşteri hizmetlerini aradım uzaktan hallettiler.
"Ethernet uplink not plugged in" hatası için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Kablo Kontrolü:
- Ethernet kablosunun her iki ucu (modem/router ve bilgisayar bağlantıları) tam olarak taktığınızdan emin olun.
- Kablonun hasar görmediğini kontrol edin. Eğer kablo hasarlıysa yeni bir kablo ile değiştirin.
2.
Modem/Router Kontrolleri:
- Modem ve router’ınızı yeniden başlatın. Bu, bağlantı problemlerini gidermeye yardımcı olabilir.
- Modem üzerindeki LED ışıklarını kontrol edin. Uplink veya internet ışığı yanıyorsa bağlantı var demektir.
3.
Ağ Ayarları:
- Bilgisayarın ağ ayarlarını kontrol edin.
- Windows kullanıyorsanız, Aygıt Yöneticisi’ni açın ve "Ağ bağdaştırıcıları" kısmından Ethernet kartınızın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
4.
Ağ Bağlantısını Yenileme:
- Komut istemcisini açın (Windows + R tuşlarına basın, "cmd" yazın ve Enter’a basın).
- Aşağıdaki komutları sırayla yazın:
Kod:
ipconfig /release
ipconfig /renew
5.
Farklı Bir Port Deneyin:
- Modem veya router üzerindeki farklı bir Ethernet portuna kabloyu bağlayın ve tekrar deneyin.
6.
Ağ Ayarlarını Sıfırlama:
- Eğer sorun devam ediyorsa, ağ ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz. Windows'a bağlı olup olmadığını kontrol edin.
Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmüş olabilirsiniz. Eğer sorun devam ediyorsa, daha fazla teknik bilgi sağlayabilirseniz daha spesifik yardım verebilirim.