vacbir

Yetkin
Makaleler
1
Herhangi bir Wi-Fi 6 modem kablosuz bir şekilde genişletici olarak kullanılabilir mi? Örneğin TP-LINK Archer AX23, AX1800 Mbps satın aldığımda idareten mevcut modemden kablosuz olarak başka odada Wi-Fi dağıtıcı olarak kullanılabilir mi? İleride fiber altyapı geldiğinde de ana modem olarak kullanabilir miyim?

Alt kattaki en uç odadan Wi-Fi çekmiyor bu sebepten bir genişleticiye ihtiyacım var. Ufak, prizlere takılan genişleticilerde kesinti olacağını tahmin ediyorum. Powerline adaptörde nasıl alt kattaki modemin olduğu oda ile benim odamın aynı elektrik hattında olduğunu nasıl anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki cihazı birbirine kablosuz bağlamanız için iki cihazın da WDS özelliğine sahip olması gerekli.

İki cihazı birbirine kablosuz bağlamanız için iki cihazın da WDS özelliğine sahip olması gerekli.

O zaman ne yapmam gerekiyor? Kablolu olarak bağlanma şansım yok. Altyapı ADSL, eski bir modem var ve WDS özelliği yok. Tek çare priz tipi bir repeater veya PowerLine adaptör mü? PowerLine adaptörde de aynı elektrik hattında olması gerekiyor diye bir bilgi gördüm ama ondan emin değilim. İki oda aynı elektrik hattı üzerinde mi bilmiyorum. En sağlıklısı PowerLine adaptör gözüküyor aslında.

O zaman ne yapmam gerekiyor? Kablolu olarak bağlanma şansım yok. Altyapı ADSL, eski bir modem var ve WDS özelliği yok. Tek çare priz tipi bir repeater veya PowerLine adaptör mü? PowerLine adaptörde de aynı elektrik hattında olması gerekiyor diye bir bilgi gördüm ama ondan emin değilim. İki oda aynı elektrik hattı üzerinde mi bilmiyorum. En sağlıklısı PowerLine adaptör gözüküyor aslında.
Evinizin altyapısını bilmediğim için Powerline hakkında bir şey diyemem. Eğer bütçeniz varsa ve fiberin gelme ihtimali varsa Mesh sistemlere yönelebilirsiniz. Eğer gecikme gibi bir derdiniz yoksa ve alan çok büyük değilse sinyal güçlendirici kullanabilirsiniz.