unbeleuchtet

Uzman
Wi-Fi güçlendirici veya menzil arttırıcı adıyla satılan ürünler gerçekten işe yarıyor mu? İşe yarıyor ise kullanırsam oyun içi pingim düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pinginiz bir şekilde düşer bunları kullanırken. Eğer uzak sayılabilecek bir mesafeden Wi-Fi ile bağlanıyorsanız, belirli bir noktaya bu güçlendiriciyi takıp güçlendiriciyi de kablo ile bağlarsanız düşebilir. Onun dışında gecikmeniz genelde düşmez.

Hiçbir kablosuz ürünle kaliteli bir kablodan aldığınız verimi alamazsınız. Bu maalesef ilk kural.

wi-fi güçlendiriciler, alan genişleticiler ise eğer kaliteliyse evet, işe yarıyor. Tp-Link Deco kullanıyorum, 500 mbps internetim odada 240 çekiyordu, Deco'lardan biri modemin yanında, birisi ise bilgisayarımın yanında şu an ve 470-500 mbps alabildiğim gibi pingim de daha düzenli (Arada 2 duvar var, yaklaşık 7 metre mesafede) . Yine de muhteşem değişimler beklemeyin, bana benzer bir kullanımınız varsa tavsiye ederim.

Hiçbir kablosuz ürünle kaliteli bir kablodan aldığınız verimi alamazsınız. Bu maalesef ilk kural.

wi-fi güçlendiriciler, alan genişleticiler ise eğer kaliteliyse evet, işe yarıyor. Tp-Link Deco kullanıyorum, 500 mbps internetim odada 240 çekiyordu, Deco'lardan biri modemin yanında, birisi ise bilgisayarımın yanında şu an ve 470-500 mbps alabildiğim gibi pingim de daha düzenli (Arada 2 duvar var, yaklaşık 7 metre mesafede) . Yine de muhteşem değişimler beklemeyin, bana benzer bir kullanımınız varsa tavsiye ederim.
Ethernet tek başına daha iyi yani?

Genel kanının aksine pingin nedeni modemden gelen sinyalin zayıflığıdır. Modemden gelen sinyaller menzil genişleticiye sağlıklı bir şekilde ulaşıyorsa sinyal genişletici pinge neden olmaz.

Kablolu ve sinyal genişletici ile kablosuz olarak tüm oyunlarda aynı değeri alıyorum. Kablosuz bağlantıların pinge neden olmasının nedeni parazitlenmeye neden olacak kapı ve duvarlar ve zaman zaman çevresel faktörlerden etkilenen sinyaller. Bunlar minimum seviyeye indirilrse kaliteli bir wifi menzil genişletici kablolu kadar iyi performans verecektir.