Merhaba, bilgisayarda Ethernet ve Wi-Fi ile speedtest yaptığımda ikisinde de aynı değeri alıyorum. Ethernet ile bağlıyken aldığım değere orantılı bir hızla YouTube'da, X'te vb. gezinebiliyorum. Wi-Fi ile bağlıyken X'te her şey çok yavaş yükleniyor. YouTube'da bir şey izleyemiyorum bile neredeyse. Sebebini anlamadım.
Kısaca şöyle
  • Ethernet speedtest: normal hız olması gerektiği gibi
  • Ethernet kullanım: normal hız olması gerektiği gibi
  • Wi-Fi speedtest: normal hız olması gerektiği gibi ayrıca Ethernet speedtest ile eşit değerde
  • Wi-Fi kullanım: aşırı yavaş

DNS ne kullanıyorsunuz? Cloudflare WARP ile gezinmeyi deneyin. İnternet hızınız kaç Mbps, modem veya router'ınız ne ve hangi bantta ne kadar uzakta kullanmaya çalışıyorsunuz?

DNS ne kullanıyorsunuz? Cloudflare WARP ile gezinmeyi deneyin. İnternet hızınız kaç Mbps, modem veya router'ınız ne ve hangi bantta ne kadar uzakta kullanmaya çalışıyorsunuz?
DNS vb özel bir ayarlama yok.
WARP, Cloudflare vb dedikleriniz hakkında fikrim yok ne yapacağımı bilmiyorum, anlamadım.
35 VDSL. Speedtest her iki yolla da 32-33.
2.4 GHz Zyxel 6-7 metre olabilir tahmini.

Birden fazla cihaz aynı Wi-Fi ağını kullanıyorsa, bu da internet kullanımını ve bağlantı performansını etkileyebilir.
Bununla ilgili bir durum yok.

DNS vb özel bir ayarlama yok.
WARP, Cloudflare vb dedikleriniz hakkında fikrim yok ne yapacağımı bilmiyorum, anlamadım.
35 VDSL. Speedtest her iki yolla da 32-33.
2.4 GHz Zyxel 6-7 metre olabilir tahmini.

Bununla ilgili bir durum yok.
Cloudflare WARP dediğimiz şey bir VPN'dir. İstanbul sunucusuna otomatik olarak bağlandığından dolayı size bunu önerdim. Kısacası VPN ile deneyip acaba bir ara bağlantı veya farklı bir konfigürasyon mu buna sebep oluyor diye bakılması için önerdim. Cihazınızda herhangi bir VPN varsa bunu da kullanabilirsiniz; ancak dediğim gibi WARP İstanbul'a bağlandığı için WARP'ı öneririm.

Eğer Türk Telekom kullanıyorsan nedense bütün kullanıcılarda bunu fark ettim internet wifiideyken hıza bağlı olmayan nedenlerle çok yavaş... Wifii ayalarından DNS'i 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yapıp tekrardan bi gezin bakalım fark edecek mi?