BurockDll

Uzman
Merhaba. Türk Telekom'un 1000 Mbps fiber internetini kullanıyorum. Salondan bilgisayara yaklaşık 20 metre mesafeye elektrikçiyle birlikte CAT6 Ethernet kablosu döşedik. Wi-Fi testi yaptığımda sorunsuz aldığım internet hızını bilgisayardan Ethernet ile 95 Mbps alıyorum. Bağdaştırıcı ayarlarıma baktığımda duplex ayarı otomatik olarak seçiliydi, 1000 Mbps ile değiştirdiğimde internet hiç gelmiyor. (Anakartım MSI H610M, gigabit Ethernet portu bulunuyor.)

Ya kablon ya da modeminde gigabit desteği yok. Kablo daha büyük ihtimal. Kablonun kopuk teli olmasın.

Kablonun üzerinde reçber 506025 SL400 U23 pe CAT6 u/utp 4x2X23AWG yazıyor, intenette kontrol ettiğimde 10 gigabit desteği olduğunu okudum. Ayrıca elektrikçi kendi aletiyle test yaptığında 8 telin tamamının düzgün çalıştığını söyledi. Bende modemden şüphelenip Türk Telekom'u aradığımda modemimin bütün Ethernet çıkışlarının 1000 Mbps desteği olduğunu söylediler. Konuya sizin sayenizde biraz ilgi ve bilgi birikimim olmasına rağmen sorunu anlayamadığım için konu açtım.

Modemlerde genelde 100 Mbps ile sınırlı oluıyor Ethernet bağlantı hızı. Modem modeliniz nedir?

Bende öyle düşünüp Türk Telekom'u aradığımda portların 1000 Mbps desteklediğini söylediler. Modem arayüzünü biraz kurcaladım ancak sınırlayan herhangi bir şey bulamadım. Modemimin marka modeli, General Mobile eg620.

Son düzenleme:
Ya kablon ya da modeminde Gigabit desteği yok. Kablo daha büyük ihtimal. Kablonun kopuk teli olmasın.

Aynı sorunu yaşıyorum, Turkcell. Modem modeli TP-Link EX530v. Portlar 1giga destekliyor. Kablo kutudan çıkan CAT5e kablo. Ağ bağdaştırıcı ayarlarından dupex hız ikili ayarlarını değiştirip deniyorum ancak 90 Mbps civarı alabiliyorum en fazla, üstüne çıkmıyor. Wi-Fi bağlantımda 500 üzeri alabiliyorum. Turkcell ile konuştum önce sorun var evet deyip düzelttik dediler ardından bugün tekrar aradım ancak kablo sinyalinda sorun olmadığını söylediler. En son kart sürücülerini son sürüme güncelledim. Sorun hala aynı bir miktar kafayı yemek üzereyim.

Son düzenleyen: Moderatör: