Sayhet

Gelişen
Merhaba, Wi-Fi modem televizyona bağlı. Bilgisayarımda Ethernet kullanamıyorum, bunun için ya Wi-Fi kart alıp PC'ye takmak ya da router mesh Wi-Fi modem almak lazım. Diyorlar ki Wi-Fi kart alıp taksan da aynı ping oluşur, router mesh Wi-Fi modem taksam da aynı ping oluşur. Ama ben modemden modeme kablosuz bağlantı ve 2. modemden Ethernet PC'ye takacağım. Gene Wi-Fi kart ile router mesh Wi-Fi modem aynı etkiyi mi veriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Wi-Fi modem televizyona bağlı. Bilgisayarımda Ethernet kullanamıyorum, bunun için ya Wi-Fi kart alıp PC'ye takmak ya da router mesh Wi-Fi modem almak lazım. Diyorlar ki Wi-Fi kart alıp taksan da aynı ping oluşur, router mesh Wi-Fi modem taksam da aynı ping oluşur. Ama ben modemden modeme kablosuz bağlantı ve 2. modemden Ethernet PC'ye takacağım. Gene Wi-Fi kart ile router mesh Wi-Fi modem aynı etkiyi mi veriyor?

Eğer Wi-Fi 6 mesh ve Wi-Fi 6 adaptör kullanırsan ping gibi sorunlar yaşamazsı. N modeminin modeli nedir? İnternetin fiber mi VDSL mi? İnternet hızın kaç Mbit? Evin kaç m² ve modem ile çekmesini istediğin yer arasında kaç duvar var?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 --2ms pingin artar kablosuzda. Aynı marka almaya özen göster. Tercihen Wi-Fi 6 alıp sadece 5g bağlanırsan ping olmaz. Misal bende modem ZyXEL aktarıcı TP-Link'di ping sorunu oldu. ZyXEL mercry de yoktu. TP-Link ayarları ile oynayınca düzeldi ama zor iş. Biraz anlamak denemek lazım.