Makaleler
3
Yer
Ordu
Bilgisayarda aktif şekilde League of Legends oynuyorum ve telefonda da arkadaşımla Wild Rift oynuyorum. Ancak fark ettiğim bir şey var ki, o da özellikle Wild Rift'in eşleştirme sisteminin cidden korkunç derecede kötü olması. Örneğin, ben ortalama bir oyuncuyum, arkadaşım ise yeni yeni alıştı oyuna. Ancak ister dereceli olsun, ister normal oyun, ister de ARAM modu olsun; karşımıza 150-200 seviye, oyunu hatmetmiş ve çok profesyonel oynayan insanlar geliyor. Yanımıza ise oynamasını bile bilmeyen, tüm kill’leri kendi başına kasıp diğerlerini geri düşüren ve takım çalışmasından haberi bile olmayan, kısaca berbat oyuncular veriliyor.

Örneğin 10 kere ARAM girsek, en iyi ihtimalle 3 tanesini kazanabiliyoruz. Bilgisayar mesela bu şekilde değil. Bir şekilde oyunu çevirmek için fırsat olabiliyor, karşımıza ve yanımıza gelenler genelde düzgün oynayabiliyor.

Bunu bildirdiğimiz zaman ise (sanki ne işe yarayacaksa) genelde botlar yanıt veriyor ve yanıtlarda genellikle "Oyun beta sürecinde" şeklinde klasikleşmiş ve saçma sapan bir neden öne sürülüyor. Hatta Play Store puanlarını takip ediyorum ve oyun iyice 3.3 puana gerilemiş. Ekip bunların hiç mi farkında değil ya da "Bu millet bu kadar düşük puanı neden vermiş, bir bakalım" demiyorlar mı?

Bilgisayarda girdiğim LoL’den genelde sakin şekilde çıkarken, telefonda her seferinde sinir krizi geçirerek çıkıyorum. Neden bu şekilde bu oyun? Neden düzeltmeye tenezzül bile etmiyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah kurtarsın. LoL oynarken sinirlenenlere henüz Wild Rift oynamamışsınız diyorum sadece. Bıraktık kurtulduk bu zehirden. Ciddi oynamak imkansız iş yerinde 10dk molada adam eline alıp dereceli maça girip yarısını çıkıp gidiyor. Mobil oyunlardaki ciddiyetsizlik + LoL oyuncularının birleşimiyle bulunan bir buluş.

Allah kurtarsın. LoL oynarken sinirlenenlere henüz Wild Rift oynamamışsınız diyorum sadece. Bıraktık kurtulduk bu zehirden. Ciddi oynamak imkansız iş yerinde 10dk molada adam eline alıp dereceli maça girip yarısını çıkıp gidiyor. Mobil oyunlardaki ciddiyetsizlik + LoL oyuncularının birleşimiyle bulunan bir buluş.
Bilmiyorum hocam sonuçta koskoca Riot söz konusu. Bilgisayar LoL'ün üstüne bu kadar düşüp mobili bu kadar yalnız başına bırakmak ve sadece kostüm getirmek sıkıntı bayağı. Zaten diyorum ya arkadaşla girdiğimiz zamanlar (örneğin ARAM giriyoruz) 10 maçın en fazla 3 tanesini belki alabiliyoruz. Yanımızdakiler inanılmaz kolsuz ve karşımızdaki rakipler ise aldıkları şampiyonun ağır OTP'si. Garip ama karakter başına buff ve nerf'ler acayip dengesiz. Rakip örneğin Teemo alıyor ve nedense onun elindeki Teemo 2 3 tüf tüf yaparak yok ederken ben aynı Teemo'yu elime aldığımda 10 tüf tüf yaparak zorla yok ediyorum. Bu iş inanılmaz ayar ettiği için Wild Rift'i tamamen saldık.

Mobil de moba oynayacaksan Mobile Legends üstüne rakip yok.
Açıkçası direkt LoL'e alışkın olduğum için Wild Rift oynuyorum. Mobile Legends'ı zamanında oynamıştım ve LoL kadar çekmemişti. Wild Rift ise cidden inanılmaz başı boş. Sorunları var ve bildirince de sözümona "Beta aşaması" üzerinden hep dem vuruyorlar. İnanılmaz gerçekten.

Eşleştirme sistemi oyunun rezilliği, oynamasını bilen 5 kişi ile girmeyince oyun keyif vermiyor.

Ben oyuna girememekten yakınıyorum, oyuna giriş yapıp eleştirecek bir şeyler bulabilsem iyi yine. :)

Bilgisayarda aktif şekilde League of Legends oynuyorum ve telefonda da arkadaşımla Wild Rift oynuyorum. Ancak fark ettiğim bir şey var ki, o da özellikle Wild Rift'in eşleştirme sisteminin cidden korkunç derecede kötü olması. Örneğin, ben ortalama bir oyuncuyum, arkadaşım ise yeni yeni alıştı oyuna. Ancak ister dereceli olsun, ister normal oyun, ister de ARAM modu olsun; karşımıza 150-200 seviye, oyunu hatmetmiş ve çok profesyonel oynayan insanlar geliyor. Yanımıza ise oynamasını bile bilmeyen, tüm kill’leri kendi başına kasıp diğerlerini geri düşüren ve takım çalışmasından haberi bile olmayan, kısaca berbat oyuncular veriliyor.
Çünkü hiçbir oyunda eğlenceli modlarında dengeleme yapmaz. Rastgele atar. Dediğin şey CS'de ölüm maçı girip karşıma neden Global adam geliyor demen gibi bir şey. Veya Valorant ölüm maçında karşıma neden 400 level adam geliyor demen gibi. Rank olmadığı için oyun rastgele atıyor.

Mobil de moba oynayacaksan Mobile Legends üstüne rakip yok.
Grafikleri rezalet herkesin birbirine tek attığı berbat bir oyun. Kitlesi LoL'den bile kötü. All Chate 2 saniye bakınca anlıyorsun.

Son düzenleme:
Çünkü hiçbir oyunda eğlenceli modlarında dengeleme yapmaz. Rastgele atar. Dediğin şey CS'de ölüm maçı girip karşıma neden Global adam geliyor demen gibi bir şey. Veya Valorant ölüm maçında karşıma neden 400 level adam geliyor demen gibi. Rank olmadığı için oyun rastgele atıyor.
Bunu hocam dereceli maçta da çok kez yaşadık ne yazık ki. Mobil kitlesinde genel bir ciddiyet yok ne yazık ki.

Bunu hocam dereceli maçta da çok kez yaşadık ne yazık ki. Mobil kitlesinde genel bir ciddiyet yok ne yazık ki.
Ben 3 yıldır oynuyorum neredeyse. Derecesi birbirinden uzak kişilerin eşleşmesi çok üst ranklarda oluyor sadece az kişi olduğu için. Düşük ranklarda böyle bir şey olmuyor asla. Levele göre değil dereceye göre eleştiriyor oyun hatırlatırım. 130 level gold bir adam karşına gelebilir buna yapacak bir şey yok. Adam 130 level diye Masterlar ile mi eşleşsin?