Yer
𝐁𝐀𝐍𝐃𝐈𝐑𝐌𝐀
Başlat menüsündeki, aslında silinen ama hâlâ hayalet kısayolu bulunan klasörleri silmek için ismini unuttuğum bir yola girip ne varsa sildim. Hayalet klasörler gitti ama Win+X ve Windows Search tamamen bozuldu, çalışmıyor. Windows Search’te bir şeyi aratıp üstüne tıklayınca doğrudan açmıyor, Win+X’ten bir şeyi açmaya çalıştığımda ise “xxxxxx.ink bulunamadı” diyor.

Düzeltmeye çalışırken daha da bozdum; artık Win+X menüsü bile çıkmıyor. DISM ve SFC işe yaramadı, binlerce yol denedim ama çözemedim.

Tekrar Windows kurulumu yapmak isterdim ama laptop düştü, ekranı ekteki gibi paramparça oldu. Ekran tamiri de laptoptan 3 kat daha pahalı, değmez. Bu yüzden HDMI ile TV’ye bağlayarak kullanıyorum, ancak sıfırdan kurulum yapmam imkansız çünkü WinRE ve BIOS’ta TV’ye sinyal gitmiyor, görüntü kesiliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Cevap yazan değerli hocalarıma şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG20251027155413.webp
    IMG20251027155413.webp
    7,3 MB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde tavsiye etmem ama Windows üzerinden de format atmak mümkün. ISO dosyanı çalıştırıp yapabilirsiniz. Daha sonra ise genelde oluşuyor, Windows.Old klasörünü silebilirsiniz. Windows dosyaları hasar almış gözüküyor.

Hocam zaten Windows'un çoğu yeri hasarlı çoğu şey tam çalışmıyordu registry falan arızalı ama artık canıma tak etti bu sorun ile iyice Gemini AI tam olaraj bu yerinde yükseltme denen tarif ettiğiniz şeyi önerdi onu yapacağım gibi görünüyor maalesef. Sıfırdan ISO kurmak mümkün değil.

Peki neden tavsiye etmez ve önermessiniz hocam?

@Bandırmalı1965, BIOS üzerinden atılan kadar olmuyor. Windows.Old silinse bile bazı dosyaları bırakabilir. Sonuçta işinizi görür. Öyle yapın ve devam edin.

Hocam çok teşekkürler önerileriniz için ama.

Windows için ben konuyu açmadan önce sistem geri yükleme başlatmıştım Win + Re menüsünden sistem geri yükleme çalışmadığı için sonrasında işte lütfen bekleyin kayıt defteri geri yükleniyor falan dedikten sonra böyle mavi ekran gibi yerdi. 4-5 saat sürdü, ardından TV'ye sinyal kesildi ve laptop arka ışık çalışmaya başladı. Enter'e bastım kör tuşlama ile ancak tepki vermedi, ben de Windows ortamında mı diye parlaklık açma kapama tuşlarına bastım ve çalışmadı yani Windows ortamında olmadığı saptadım, arından 30 dakika öyle bekledim belki işini hallediyordur diye ama hala halledemediyse bir sorun vardır belki evet/hayır cevap ekranındadır ve yanıt bekliyordur diye Power tuşundan kapattım. İkinci açışımda 15 dakika beklememe rağmen hala TV'ye sinyal gelmedi, acaba Windows ölümcül şekilde bozuldu mu? Yoksa kurtama menüsünde kör tuşlama mı yapmak zorundayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim anladığım kadarıyla Windows sağlam hasar almış. HDD'ye dışarıdan Windows kurup denenebilir. Arkadaşlar da baksınlar.

Lvds'i sökerek direk HDMI'dan çıkış aldım hocam Windows modules Installer'in oto oluşturduğu sistem geri yüklemelerini başlattım ve bitti şu an sistem stabil ve iyi.