Hocam peki bu virüs size nasıl bulaşmıştı? Bir EXE dosyası mı çalıştırdınız yoksa harici bir disk mi taktınız?
Detaylar
Kim cevapladı?Arkadaşım atmıştı sonra ben de ona RAT atmıştım onun HDD bozulmuştu ben de ona SSD almıştımHocam peki bu virüs size nasıl bulaşmıştı? Bir EXE dosyası mı çalıştırdınız yoksa harici bir disk mi taktınız?
Demek istediğim nasıl bulaşmıştı? Bir EXE mi çalıştırdınız yoksa sadece disk taktığınız anda mı bulaştı?Arkadaşım atmıştı sonra ben de ona RAT atmıştım onun HDD bozulmuştu ben de ona SSD almıştım![]()
USB belleği taktığım anda bulaşmıştı. Eğer tüm birikintileri temizleyemezseniz sistem çöküyor bu arada haberiniz olsun.Demek istediğim nasıl bulaşmıştı? Bir EXE mi çalıştırdınız yoksa sadece disk taktığınız anda mı bulaştı?
Araştırdığımda LAN üzerinden aynı Wi-Fi ağına bağlı PC'lere de bulaştığını öğrendim.
Ben en iyisi formatı atayım...
- Makaleler
- 6
@EDCrasher ilgili dosyayi VirusTotal'e attiniz mi? False-positive olabilir. Windows Defender sever yanlis alarm vermeyi.
Hayır atmadım, false positive değildir.@EDCrasher ilgili dosyayi VirusTotal'e attiniz mi? False-positive olabilir. Windows Defender sever yanlis alarm vermeyi.
- Makaleler
- 6
False-positive olmadigini dusunduren sey nedir peki? Sisteminizde bir anormallik mi yasandi? Bir degisiklik oldu mu?
Duruma ciddi diyordu. CD'yi taktığım an Windows Defender çalıştı, sistem dondu. PC'ye bu virüs girdiyse tamamen nasıl kurtulurum? 2. HDD'deki EXE dosyalarını silebilirim ama diğer dosyaları JPG vb. silemem.False-positive olmadigini dusunduren sey nedir peki? Sisteminizde bir anormallik mi yasandi? Bir degisiklik oldu mu?
- Makaleler
- 6
Ciddi demesi kesin virus oldugu anlamina gelmez. Hala false-positive ihtimali var acikcasi. Malwarebytes tam tarama temiz cikmis, bunun disinda Emsisoft Emergency Kit ve Kaspersky Virus Removal Tool ile de tam tarama yapar misin?Duruma ciddi diyordu. CD'yi taktığım an Windows Defender çalıştı, sistem dondu. PC'ye bu virüs girdiyse tamamen nasıl kurtulurum? 2. HDD'deki EXE dosyalarını silebilirim ama diğer dosyaları JPG vb. silemem.
Ayrica kullandigin isletim sistemi Windows 10. Eger duz tuketici surumleri ise ve ESU'ya kaydolmadiysan guvenlik yamalarindan faydalanamazsin. ESU'ya kayit ol. Bir de, ben Windows 10 kullandigim zamanlarda; Ne zaman yeni bir imaj takilsa sistem donuyordu. Virusle alakasiz bir sekilde tamamen, boyle bir sorun vardi isletim sisteminde. Ayni sorunu Windows 11'e gectikten sonra ayni dosyalarda dahi yasamiyorum. Sizin donma da benim yasadigima benzer olabilir. Defender her ne kadar cok gelismis olsa da hala bayagi sorunu var. Ozellikle Windows 10'daki Defender biraz daha kotu.