Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 1909 surumu kullanicisiyim. Kisa bir sure once neden oldugunu bilmedigim bir sekilde arama kutusu bozuldu, tiklayinca hiçbir tepki vermiyor. Internetten bazi cozumlere baktim ve uyguladim fakat hicbiri etki etmedi. Sizce sorun ne olabilir?

Sistem ozellikleri (ise yarayacagini dusunmuyorum ama belki yarar)
i5-480M, HD5470, 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 1909 surumu kullanicisiyim. Kisa bir sure once neden oldugunu bilmedigim bir sekilde arama kutusu bozuldu, tiklayinca hiçbir tepki vermiyor. Internetten bazi cozumlere baktim ve uyguladim fakat hicbiri etki etmedi. Sizce sorun ne olabilir?

Sistem ozellikleri (ise yarayacagini dusunmuyorum ama belki yarar)
i5-480M, HD5470, 8 GB RAM.

Aynı sorun bana da olmuştu format ile kurtarabilmiştim.

Sorun çözülmezse deneyebilirsiniz. Bu sorunun bir sebebi de KMSPico. Windows + R yapın. Gelen yere ctfmon.exe yazıp deneyin. Bu şekilde düzelirse aşağıdaki yolu izleyip deneyin.
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  • Sag tıkla
  • Yeni Dize Değeri ismini ctfmon.exe yazdıktan sonra değer verisini C:\Windows\system32\ctfmon.exe olarak girin.

Bazı çözümlere baktım demişsiniz. Nelere baktığınızı bilmiyorum o yüzden şunu öneriyorum:
Görev yöneticisinden explorer.exe'yi yeniden başlatın.

Sorun çözülmezse deneyebilirsiniz. Bu sorunun bir sebebi de KMSPico. Windows + R yapın. Gelen yere ctfmon.exe yazıp deneyin. Bu şekilde düzelirse aşağıdaki yolu izleyip deneyin.
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  • Sag tıkla
  • Yeni Dize Değeri ismini ctfmon.exe yazdıktan sonra değer verisini C:\Windows\system32\ctfmon.exe olarak girin.
Bazı çözümlere baktım demişsiniz. Nelere baktığınızı bilmiyorum o yüzden şunu öneriyorum:
Görev yöneticisinden explorer.exe'yi yeniden başlatın.
Cozumlerin linklerini koymustum da moderatorler kaldirmislar, ikisini de denemistim.

Bu arada yeni konu acilmis soyle birakayim, gormemisim:

Guncelleme: Script de ise yaramadi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows + R > msdt.exe -ep WindowsHelp id SearchDiagnostic ile arama sorun gidericiyi çalışıtırp dener misin?

Olmazsa bunları dener misin?

Çözüm: Windows Font Önbellek Hizmetini Yeniden Başlatın​

Bazen, Windows Font Cache Service'i yeniden başlatarak Windows Arama sorunlarını çözebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

1. Görev çubuğundaki arama kutusuna services.msc yazarak Hizmetler konsolunu açın.
  2. Sağ bölmede Windows Yazı Tipi Önbelleği Hizmeti'ne sağ tıklayın ve ardından Durdur'u seçin .
  3. Tekrar aramayı deneyin.
  4. Hizmetler konsolunda Windows Yazı Tipi Önbelleği Hizmeti'ne sağ tıklayın ve ardından Başlat'ı seçin .

Çözüm: Windows Search'ü yeniden başlatın​

SearchUI işlemini sonlandırmak için şu adımları izleyin . Bu işlemi durdurmak Windows Search'ü durdurur. Bir sonraki aramanızda Windows Search otomatik olarak başlar.

1. Ctrl+ Alt+ öğesini seçin Deleteve ardından Görev Yöneticisi öğesini seçin .
  2. Görev Yöneticisi'nde Ayrıntılar'ı seçin .
  3. Ad sütununda SearchUI.exe dosyasına sağ tıklayın ve ardından Görevi sonlandır öğesini seçin .
  4. SearchUI.exe'yi sonlandırmanız istendiğinde İşlemi sonlandır'ı seçin.

Çözüm: Microsoft.Windows.Search paketinin AppData klasörünü yeniden oluşturun​

Not: Windows Kurtarma Ortamı'nı kullanın veya oturumu kapatıp başka bir kullanıcı hesabında oturum açın.
  1. Yeni oluşturulan Windows hesabında Windows Search'ün çalıştığından emin olun.
  2. %USERPROFILE%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy klasörünü silin.
    Not: Windows'un bazı eski sürümlerinde bu klasör Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy olarak adlandırılır.
  3. Etkilenen hesabı kullanarak oturum açmışken Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni başlatın ve ardından HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search alt anahtara gidin.
  4. Search Kayıt defteri anahtarını silin.
  5. Yönetici olarak bir PowerShell Penceresi açın ve ardından aşağıdaki cmdlet'i çalıştırın:

Kod:
    Add-AppxPackage -Path "C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy\Appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode -Register

6. Bilgisayarı yeniden başlatın.
  7. Tekrar aramayı deneyin. Bu eylem arama dizinlemesini yeniden başlatır ve kayıt defteri anahtarını ve AppData klasörünü yeniden oluşturur.

Son düzenleme:
1721595045974.webp

Bunu secince boyle diyor ama gene bulamiyor.

1721595084128.webp

1721595103194.webp