Dostlar selam, uzun zamandır D diskimde (HDD) sorun olduğunu biliyordum. Akşam vakitlerinde sistem 2-3 kez üst üste disk onarımı için yeniden başlatma uyarısı vermişti, ben de yaptım ve neticesinde böyle bir son ile karşılaştım. Sonsuz bir şekilde sürekli "scanning and repairing drive (D)..." diyor ve asla devam etmiyor. Güvenli modda çalıştırmayı denedim ama olmadı. En yakın zamanda yeni bir disk alacağım zaten, hatta geçen konusunu bile açtım ama sistem açılmazsa büyük sorun. Önemli dosyalarımı kaybedemem. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşe yarayacağını sanmam ama şunu deneyin.
  • Bilgisayarı 3 kez ard arda kapatıp açarak Windows Kurtarma Modu'na girin.
  • Gelişmiş Seçenekler > Sorun Giderme > Komut Satırı seçeneğini açın.
  • Aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayın:
    Kod:
    chkdsk D: /f /r
    chkdsk C: /f /r
    (C diski D diskinden farklıysa ve sorun yaşamıyorsanız C diski için olanı yapmanıza gerek yok.)
  • Bu komutlara ait işlemler bittikten sonra da sırasıyla bu komutları uygulayın:
    Kod:
    bootrec /fixmbr
    bootrec /fixboot
    bootrec /scanos
    bootrec /rebuildbcd
  • Hepsi bitince sistemi yeniden başlatın.
Bunun dışında diskteki verileri kurtarmak için belki başka cihaza bağlamayı ve orada içerisinde veri kurtarıp biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz ama disk sorunlu işe yarayacağını sanmam.

İşe yarayacağını sanmam ama şunu deneyin.
  • Bilgisayarı 3 kez ard arda kapatıp açarak Windows Kurtarma Modu'na girin.
  • Gelişmiş Seçenekler > Sorun Giderme > Komut Satırı seçeneğini açın.
  • Aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayın:
    Kod:
    chkdsk D: /f /r
    chkdsk C: /f /r
    (C diski D diskinden farklıysa ve sorun yaşamıyorsanız C diski için olanı yapmanıza gerek yok.)
  • Bu komutlara ait işlemler bittikten sonra da sırasıyla bu komutları uygulayın:
    Kod:
    bootrec /fixmbr
    bootrec /fixboot
    bootrec /scanos
    bootrec /rebuildbcd
  • Hepsi bitince sistemi yeniden başlatın.
Bunun dışında diskteki verileri kurtarmak için belki başka cihaza bağlamayı ve orada içerisinde veri kurtarıp biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz ama disk sorunlu işe yarayacağını sanmam.
Sayısız çözüm denedim. Buda onların arasındaydı ama olmamıştı. Bir tekrar deneyeyim. Umarım olur bu sefer. Yeni SSD sipariş ettim ve yarın USB to SATA dönüştürücü alıp HDD'yi söküp kasaya sonradan USB ile bağlanmayı deneyeceğim.