Çözüldü Windows 10 ağ ayarlarında internet adı bilinmiyor ve hız 100 Mbps olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Raimon

Çalışkan
Windows 10 işletim sisteminde ağ sıfırlama başlatmıştım. Bilgisayarımı yeniden başlattığımda internet adım yoktu ve hızım 100 Mbps olarak gözüküyordu. Ben bilgisayarın içinden internet hızımı ve adımı görmek istiyorum. Bunu nasıl çözeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu kısımda. Bir de hızı görmek istiyorum.

Hocam bu Wi-Fi değil ki siz burada ağ ismini göresiniz. Daha önce görünüyor muydu?

"Ethernet bağlantınız aktifse ve düzgün yapılandırılmışsa bağlantı isminiz veya adaptör ismi (örneğin “Ethernet”, “Ağ 1” gibi) görünür. Ancak kablosuz ağlardaki gibi SSID (Wi-Fi ağı adı) burada görünmez çünkü Ethernet (kablolu bağlantı) ağlarında SSID kavramı yoktur."

Buyurun teorimi destekleyen bir cevap da bırakayım size.
Sıfırlamadan sonra sürücülerinizi kontrol ettiniz mi? Ayrıca Wi-Fi mi yoksa Ethernet mi kullanıyorsunuz? Wi-Fi kullanıyorsanız ağ adı görünmelidir. Ethernet bağlantıda ise SSID görünmez ama hız ve bağlantı bilgileri görüntülenebilir.

Etmedim. Ethernet ile bağlanıyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-09_121644433.webp
    2,5 KB · Görüntüleme: 44

Hocam bu Wi-Fi değil ki siz burada ağ ismini göresiniz. Daha önce görünüyor muydu?

"Ethernet bağlantınız aktifse ve düzgün yapılandırılmışsa bağlantı isminiz veya adaptör ismi (örneğin “Ethernet”, “Ağ 1” gibi) görünür. Ancak kablosuz ağlardaki gibi SSID (Wi-Fi ağı adı) burada görünmez çünkü Ethernet (kablolu bağlantı) ağlarında SSID kavramı yoktur."

Buyurun teorimi destekleyen bir cevap da bırakayım size.

Çözüm
Anladım. Sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…