Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Forumda aslında Windows 10'un desteğinin bittiğine dair 2 tane konu açıldı. Fakat ikisi de destek sonu saati olan akşam 8'den (PDT 10:00 AM) önce açılan konulardı. Yani Windows 10 desteği henüz bitmemişti.

Eğer bilmiyorsanız Microsoft, her Windows sürümünün desteğini destek sonu tarihinde Pacific Time (UTC-08:00/UTC-07:00) ile saat sabah 10'da (PST/PDT 10:00 AM) sonlandırır. Tam bu saatte o sürüm için son Patch Tuesday güncellemesi yayınlanır ve ardından destek kesilir. Şu anda Pacific Time bölgesi Daylight Time döneminde olduğu için Pacific Time (UTC-07:00) ile sabah 10, Türkiye saati (UTC+03:00) ile akşam 8'e denk geliyor. Kasım ayının ilk Pazar günü ile mart ayının ikinci Pazar günü arasında ise standart Pacific saati olan PST (UTC-08:00) kullanılır, bu da PST 10:00 AM'in Türkiye saatiyle (UTC+03:00) akşam 9'a denk geldiği anlamına gelmektedir.

An itibarıyla Windows 10 22H2 için son ESU olmayan Patch Tuesday güncellemesi (KB5066791) yayınlandı ve Windows 10 desteği sona erdi.

Diğer konularda zaten hala Windows 10 kullanan kullanıcıların kullanabileceği seçenekler anlatılmıştı, bu nedenle ben bu konuda tekrar yazma gereği duymadım.

Güle güle Windows 10, seni çok özleyeceğiz 😢

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Forumda aslında Windows 10'un desteğinin bittiğine dair 2 tane konu açıldı. Fakat ikisi de destek sonu saati olan akşam 8'den (pdt 10:00 am) önce açılan konulardı. Yani Windows 10 desteği henüz bitmemişti.

Eğer bilmiyorsanız Microsoft, her Windows sürümünün desteğini destek sonu tarihinde pacific time (UTC-08:00/UTC-07:00) ile saat sabah 10'da (PST/PDT 10:00 am) sonlandırır. Tam bu saatte o sürüm için son patch tuesday güncellemesi yayınlanır ve ardından destek kesilir. Şu anda pacific time bölgesi Daylight time döneminde olduğu için pacific time (utc-07:00) ile sabah 10, Türkiye saati (utc+03:00) ile akşam 8'e denk geliyor. Kasım ayının ilk pazar günü ile mart ayının ikinci pazar günü arasında ise standart pacific saati olan pst (utc-08:00) kullanılır, bu da pst 10:00 Am'in Türkiye saatiyle (utc+03:00) akşam 9'a denk geldiği anlamına gelmektedir.

An itibarıyla Windows 10 22H2 için son ESU olmayan patch tuesday güncellemesi (KB5066791) yayınlandı ve Windows 10 desteği sona erdi.

Diğer konularda zaten hala Windows 10 kullanan kullanıcıların kullanabileceği seçenekler anlatılmıştı, bu nedenle ben bu konuda tekrar yazma gereği duymadım.

güle güle Windows 10, seni çok özleyeceğiz 😢

Microsoft en büyük hatasını yaptı derim, yapmamalıydı.