Rehber Windows 10 görev çubuğu saatine saniyeleri ekleme

Heineken

Uzman
Makaleler
1
Herkese iyi Sosyaller!

Uzun bir aradan sonra tekrar Windows kullanmaya başladım ve bugün size Windows 10 görev çubuğunda saniyeleri kısa yoldan göstermeyi anlatacağım.

(Regedit ile manuel işlemler yapmak yerine, bunu tek bir komutla gerçekleştireceğiz)

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutu girin.

Kod:
reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced" /v ShowSecondsInSystemClock /t REG_DWORD /d 1 /f

Komut tamamlandıktan sonra sistemi yeniden başlattığınızda saniyeler görev çubuğunda gözükecektir

Bu işlemi dilerseniz bu linkten ZIP dosyasını indirip içerisindeki show_second.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırarak da gerçekleştirebilirsiniz

Son düzenleme:
Kaldırmak için 1 olan değeri 0 yapabilirsiniz. Ayrıca yeniden başlatmaya gerek yok. Explorer uygulamasını sonlandırıp tekrar başlatırsanız çalışmaya başlayacaktır.
Bana ışık olduğunuz için çok teşekkür ederim cidden windows için shell komutları hazırlamak eğlenceli imiş
show_seconds.bat içerisine seçim kısmı kattım göster-gizle olarak örnek vermem gerekirse göster'i seçtiğiniz zaman değeri 1, gizle'yi seçtiğiniz zaman değeri 0 yapıp explorer.exe'yi yeniden başlatıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…