Windows 10 görev çubuğu ve masaüstü çalışmıyor

Sweone

Uzman
Arkadaşlar son 3-4 gündür oluyor bu durum. PC'yi daha şimdi açtım ve görev cubuğuyla masaüstündeki uygulamalara tıklanmıyordu. Başlat menüsündeki hiçbir şeye tıklanmıyordu, ayarlar vs. Hatta görev yöneticisine bile tıklanmıyordu. Bu sorunu nasıl çözebilirim? İnternetteki şeyleri denedim, PowerShell, Regedit vs. ama hiçbiri işe yaramadı. Var mı, sizin bir çözüm yolunuz? Bu sorunu sadece CTRL+alt+del yapıp iptal tuşuna 2 kez basarak çözebiliyorum başka türlü asla çözülmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
CMD'yi yönetici olarak başlatıp bu komutu yazabilir misiniz. sfc /scannow Windows'un dosya bütünlüğünü kontrol edip sorun varsa düzeltir.

Windows'un bazı dosyaları hasar görmüş olabilir, sfc /scannow komutunu CMD yönetici olarak başlatıp deneyin söylendiği gibi ancak işe yaramazsa idareten bir çözümü görev yöneticisinden Windows Gezgini'ni kapatıp, görev yöneticisinin sol üstünden çalıştır kısmına ulaşıp explorer.exe yazarak tekrar çalıştırabilirsiniz. Ancak ikisi de çalışmazsa format atmak en makûl çözüm olacaktır.

CMD'yi yönetici olarak başlatıp bu komutu yazabilir misiniz? SFC /scannow Windows'un dosya bütünlüğünü kontrol edip sorun varsa düzeltir.

Hepsini denedim hiçbiri işe yaramıyor kalıcı olarak. Sadece geçici olarak işe yarıyorlar.

Hepsini denedim hiçbiri işe yaramıyor kalıcı olarak. Sadece geçici olarak işe yarıyorlar.

DISM komutlarını deneyiniz.

Bahsettiğim gibi bunlar çalışır çalışmaz ama onun dışında ikisi de kalıcı değilse format şart.

Vallahi format atacağım şimdi Recep abiyi izliyorum ins düzelir bu sorunlar.

Bende girilmiyor o siteye dünden beri. Sorun bendemi yoksa sizde de mi aynı.

Bende girilmiyor o siteye dünden beri. Sorun bendemi yoksa sizde de mi aynı.

Bende açılıyor, yine de alıntıladım yapacağınız işlemleri.

Komutları çalıştırmak için CMD'yi yönetici izni vererek açın.

"1) DISM /online /cleanup-ımage /checkhealth

Bu komutta ek olarak checkhealth yapısını görüyoruz. Bu komut depolamada bozulma olup olmadığını anlamamız için temel bir denetim başlatır.

2) DISM /online /cleanup-ımage /scanhealth

Bu komutta ek olarak scanhealth yapısını görüyoruz. Bu komut depolamayı bozulma açısından daha kapsamlı bir biçimde tarayıp sonuçları önümüze serer.

3) DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth

Bu komutta ek olarak restorehealth yapısını görüyoruz. Bu komut bileşen deposunu bozulma açısından tarar ve bulduğu bozuk dosyaları onarır."

Format atınca düzeldi hocam. Sağ ol yine de yardımların için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…