Windows 10 grafik ayarları kısmında R5 M330 ekran kartını görmüyor

İsimbulamajim

Üstün
  • 10 yıllık HP dizüstü bilgisayar.
  • AMD A8 7410 işlemci.
  • Dahili R5 Graphics ve harici AMD R5 M330 2 GB ekran kartı.
  • 4 GB RAM.
  • 256 GB SATA SSD.

Merhaba. Yukarda özelliklerini yazdığım dizüstü bilgisayarda grafik ayarlarında R5 M330 ekran kartı gözükmüyor ve 10 yıldır bu ekran kartını hiç kullandığını görmedim. Ekran kartı aygıt yöneticisinde sorunsuz şekilde gözüküyor. 10 yıldır bu sorunu aynı dizüstü bilgisayarda çok fazla kişi yaşamış ve çözüm hiçbir şekilde bulunamamış. Bilinen çözümü var mı? Sürücüleri güncelleyemem çünkü bu işlemci ve ekran kartı için çıkmış son sürücülerin hepsi sorunlu. Kapalı kutu gibi resmen.

Bu ekran kartı için çıkmış güncel sürücülerin hepsi sorunlu. 2017 sürücüsünün sorunsuz olduğunu söylüyorlar ama onu hiçbir yerde bulamadım.

Windows 7 için bir bunu deneyin (Windows 7 sekmesinde en aşağının 2-3 üstü)
Bir de Eski sürüm ama bu attığımın en güncelinin 2 alt sürümü imzalı bunu deneyin Siteden sürüm numaralarını attığıma bakarak deneyin bakalım. Olmadı farklı sürümleri denettireceğim.

Hocam belirtmedim ama sorun çıkartıyor derken AMD A8 7410 sürücüsü sorunlu. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip güncellesem işlemci sürücüsü eski kalacak ve onu sorunsuz güncellemenin yolu yok gibi.

Normalde ikisinin sürücüsü farklı ama aynı altyapıda olduğu için aynı anda mı güncelleniyor kafam çok karıştı. İşlemci güncel sürücüde kalsın ekran kartının sürücüsünün düşük sürümde tutun. Windows update üzerinden de otomatik güncellemeyi kapatın. (Aynı şekilde AMD ayarlarında da vardı sanki)

İkisi de AMD olduğu için zaten tek sürücü kurulur. Maalesef bu tip laptoplarda Windows şaşırtabilir. Alttakini seçip performansı kontrol edebilirsiniz. AMD ekran kartlarında normalde bile isimler tam gözükmeyebiliyor. Bence alttaki R5 M330 olan GPU. Dxdiag üzerinden de kontrol edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Aygıt yöneticisinde iki ekran kartı da kendi isimleri ile gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@İsimbulamajim, bu durum Windows'ta sıkça görülüyor. Dediğim gibi alttaki ile devam edebilirsiniz. Bir ara laptop sitesinden daha eski sürücü kurup düzelttim diyeni görmüştüm. Dediğim bence sadece görsel kaynaklı. Sonuçta iki ayrı GPU gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…