Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tecnoemo

Başarılı
Arkadaşlar merhaba,

Benim bilgisayarım Win 10 SSD'ye kurulu birde ekstra 500 GB'lık bir HDD var ama şu an problem şu ki hard diskim gözükmüyor.

Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu anlık geçici bir çözüm buldum. Geçici çözüm dememim nedeni bir kez daha böyle olmuştu, PC'yi restart atıp çözülmüştü. Bunda ise öyle olmadı. PC'yi tekrar başlatmıştım ama BIOS'da falan gözükmüyordu. Bu sefer ise PC'yi kapadım güç kaynağı kablosunu çıkardım 10 kere falan kinetik enerji boşalsın diye bastım tekrar başlattım ve şu an gözüküyor.
Disk yönetimine girin oradan aşağıda deaktif olarak HDD'nizi görebilirsiniz oraya sağ tıklayıp yeni birim oluştur yapın.

Akabinde;

1703858326285.webp

Disk yönetiminde gözükmüyor ise haber verin ona göre farklı bir yol deneyelim.

Şu anlık geçici bir çözüm buldum. Geçici çözüm dememim nedeni bir kez daha böyle olmuştu, PC'yi restart atıp çözülmüştü. Bunda ise öyle olmadı. PC'yi tekrar başlatmıştım ama BIOS'da falan gözükmüyordu. Bu sefer ise PC'yi kapadım güç kaynağı kablosunu çıkardım 10 kere falan kinetik enerji boşalsın diye bastım tekrar başlattım ve şu an gözüküyor.

Çözüm

Diskin kablolarını düzgün taktığınızdan emin misiniz? Bir takıp çıkarın bence.

500 GB HDD'ler ömrünü doldurdu. Disk çalışıyor olsa bile bozuk alanları oluşmuş olabilir. HD Tune ile kontrol edin.
Hocam, 1.5 ay önce eski hard diskim bozulmuştu. Onu çıkarttık, yenisini taktık. Artı 120 GB'lık SSD taktım, ama bu sorunla biraz uğraşmam lazım gibi.

Şu anlık HDD'in durumu

Bu da CrystalDiskInfo'ya göre HDD'in hali

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 154
  • 2.webp
    2.webp
    59,7 KB · Görüntüleme: 146
Son düzenleme: