Tedy

Çalışkan
Herkese selam arkadaşlar. Windows 10 Home 22H2 sürümünü kullanıyorum. Toplu güncelleştirme (KB5066791) kodlu güncelleştirmeyi yapmaya çalışıyor her gün ama yapamıyor. Son 2-3 haftadır neredeyse her gün güncelleme istiyor sistem. Güncelliyorum, sonraki gün bir daha istiyor. Bu herkeste mi böyle? Neden sürekli güncelleme istiyor? Ve her açılışta yavaş, her kapanışta da ekstra olarak yavaş kapanıyor. Bunun çözümünü bilen var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam arkadaşlar. Windows 10 Home 22H2 sürümünü kullanıyorum. Toplu güncelleştirme (KB5066791) kodlu güncelleştirmeyi yapmaya çalışıyor her gün ama yapamıyor. Son 2-3 haftadır neredeyse her gün güncelleme istiyor sistem. Güncelliyorum, sonraki gün bir daha istiyor. Bu herkeste mi böyle? Neden sürekli güncelleme istiyor? Ve her açılışta yavaş, her kapanışta da ekstra olarak yavaş kapanıyor. Bunun çözümünü bilen var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Windows 10 "KB5066791" güncelleme hatası ile ilgili aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Sorunu Giderme Aracını Çalıştırın:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Giderme > Ek sorun gidericiler > Windows Update'i seçin.
- Sorun giderici aracı çalıştırarak güncelleme ile ilgili sorunları çözmeye çalışın.

2. Geçici Dosyaları Temizleyin:
- Win + R tuşlarına birlikte basarak Çalıştır penceresini açın.
- "cleanmgr" yazın ve Enter’a basın.
- Sistem birimi seçin (genellikle C:), "Tamam" butonuna tıklayın.
- Geçici dosyaları işaretleyin ve "Tamam" butonuna tıklayarak silin.

3. Güncellemeleri Manuel Olarak İndirin:
- Microsoft'un resmi güncelleme katalogunu ziyaret edin Microsoft Update Catalog.
- "KB5066791" kodunu aratın ve uygun dosyayı sistem mimarinize göre indirin (x64 veya x86).
- İndirdiğiniz dosyayı çalıştırarak güncellemeyi manuel olarak uygulayın.

4. Windows Update Hizmetini Yeniden Başlatın:
- Win + R tuşlarına basın, "services.msc" yazın ve Enter’a basın.
- "Windows Update" hizmetini bulun, sağ tıklayın ve "Durdur" seçeneğine tıklayın.
- Ardından tekrar sağ tıklayıp "Başlat" seçeneğine tıklayın.

5. SFC ve DISM Komutlarını Kullanın:
- Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın.
- Önce şu komutu yazın ve Enter’a basın: sfc /scannow
- Ardından bekleyin, tamamlama sonrasında şu komutu girin ve Enter’a basın: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
- İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

6. Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyin.
- "Güncellemeleri denetle" butonuna tıklayın ve mevcut güncellemeleri indirin.

7. Hız Problemi İçin Disk Temizliği ve Disk Birleştirme:
- Disk Temizleme aracı ile biriktirilmiş dosyaları silin.
- Disk birleştirme işlemini gerçekleştirin; bu işlemi yapmak için "defrag" yazarak arama çubuğunda Disk Birleştiriciyi bulabilirsiniz.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuzun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi verebilirsiniz.

Windows 10 "KB5066791" güncelleme hatası ile ilgili aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Sorunu Giderme Aracını Çalıştırın:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Giderme > Ek sorun gidericiler > Windows Update'i seçin.
- Sorun giderici aracı çalıştırarak güncelleme ile ilgili sorunları çözmeye çalışın.

2. Geçici Dosyaları Temizleyin:
- Win + R tuşlarına birlikte basarak Çalıştır penceresini açın.
- "cleanmgr" yazın ve Enter’a basın.
- Sistem birimi seçin (genellikle C:), "Tamam" butonuna tıklayın.
- Geçici dosyaları işaretleyin ve "Tamam" butonuna tıklayarak silin.

3. Güncellemeleri Manuel Olarak İndirin:
- Microsoft'un resmi güncelleme katalogunu ziyaret edin Microsoft Update Catalog.
- "KB5066791" kodunu aratın ve uygun dosyayı sistem mimarinize göre indirin (x64 veya x86).
- İndirdiğiniz dosyayı çalıştırarak güncellemeyi manuel olarak uygulayın.

4. Windows Update Hizmetini Yeniden Başlatın:
- Win + R tuşlarına basın, "services.msc" yazın ve Enter’a basın.
- "Windows Update" hizmetini bulun, sağ tıklayın ve "Durdur" seçeneğine tıklayın.
- Ardından tekrar sağ tıklayıp "Başlat" seçeneğine tıklayın.

5. SFC ve DISM Komutlarını Kullanın:
- Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın.
- Önce şu komutu yazın ve Enter’a basın: sfc /scannow
- Ardından bekleyin, tamamlama sonrasında şu komutu girin ve Enter’a basın: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
- İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

6. Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyin.
- "Güncellemeleri denetle" butonuna tıklayın ve mevcut güncellemeleri indirin.

7. Hız Problemi İçin Disk Temizliği ve Disk Birleştirme:
- Disk Temizleme aracı ile biriktirilmiş dosyaları silin.
- Disk birleştirme işlemini gerçekleştirin; bu işlemi yapmak için "defrag" yazarak arama çubuğunda Disk Birleştiriciyi bulabilirsiniz.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuzun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi verebilirsiniz.
Ben daha güncellemeyi yapmadım, yapmakta istemiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?