LTSC 2021 birkaç sene daha düzgünce kullanılabilir destek problemi çekmeden. Bence geçilir.
Birkaç derken? IoT Enterprise sürümünün 2032'ye kadar desteği var, ayrıca uygulamaların Windows 10'a gelecek 6-7 yıl içinde desteği kesmesi pek olası görünmüyor, Windows 10 ile Windows 11 aynı çekirdeği kullanıyor ayrıca.

Zaten başlıkta "Windows 10 LTSC 2021'e geçilir mi?" diyor?

Birkaç derken? IoT Enterprise sürümünün 2032'ye kadar desteği var, ayrıca uygulamaların Windows 10'a gelecek 6-7 yıl içinde desteği kesmesi pek olası görünmüyor, Windows 10 ile Windows 11 aynı çekirdeği kullanıyor ayrıca.

Zaten başlıkta "Windows 10 LTSC 2021'e geçilir mi?" diyor?
Ben 11 için dedim.

@26225, IoT LTSC 2021 ayrı, LTSC 2021 ayrı. LTSC 2021'in desteği 2027 Ocak ayında Microsoft tarafından kesilecek. Ayrıca uygulama desteği açısından da kesin konuşamayız ne olacağı belli olmaz.

Benim orada "sorunsuz" derken demek istediğim hiçbir platformda destek sorunu yaşamazsınızdı. "6-7 sene" bunun için hiç akıl kârı bir süre değil. Sonuçta IoT standart ev kullanıcısı için tasarlanmış bir sürüm değil. Şirketler sırf IoT kullanan hâlâ var diye Windows 10'a 6-7 sene boyunca para harcamazlar.

Benim orada "sorunsuz" derken demek istediğim hiçbir platformda destek sorunu yaşamazsınızdı. "6-7 sene" bunun için hiç akıl kârı bir süre değil. Sonuçta IoT standart ev kullanıcısı için tasarlanmış bir sürüm değil. Şirketler sırf IoT kullanan hâlâ var diye Windows 10'a 6-7 sene boyunca para harcamazlar.
Şirketlerin Windows 10'a destek vermek için para harcamasına gerek yok, uygulamaları Windows 11 için build etseler bile %98'i Windows 10'da çalışacaktır. Windows 10 ile Windows 11 aynı NT çekirdeğini ve aynı API setlerini kullanıyor, anlamadığınız bu. Ancak destek keserse, Riot Games gibi virüsten hallice anti-cheat'e sahip oyunlar keser.

Bildiğiniz üzere Windows 10'nun resmi desteği yaklaşık 10 gün sonra bitecek.

Sistemi kötü olanlar veya Windows 11'e ısınamayanlar, sistemi Windows 11'i kötü çalıştıran sistemler Windows 10 LTSC'ye geçmeli mi?

Peki geçersek uygulama destekleri ne olacak? Riot, Epic, Steam vb. uygulamaları hâlâ kullanabilecek miyiz?
Farkını anlatayim Guvenlik guncellemesi alacaksin ama Performans guncellestirmelerini alamayacaksin bu kadar.
Windows 11'i eski bir islemciyle kullandim gorundugu kadar kotu sayilmaz.

Merhaba. Windows 10 LTSC 2021 sürümü ile Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümünde arasındaki farkları bahsedeceğim.

Bildğimiz gibi normal Windows 10 LTSC 2021 sürümü 2027 yılda desteği sona ererken Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümü 2032 yıla desteğini sona ereceğini söylemek isterim.

Ayrıca normal Windows 10 LTSC 2021 sürümünde etkinleştirmek için Microsoft Activision scpirt KMS38 yolu ile etkinkeştirme yaparken Windows 10 IoT LTSC 2021 sürümü HWID ile etkinleştirme işlemi yapabiliyorsunuz. Ancak normal Windows 10 LTSC 2021 etkinleştirme işlemi HWID ile yaparsanız doğrudan IoT sürüme dönüştürecektir.

Ben memnunum açıkçası. UWP uygulamalarını kullanacaksan doğru sürüm değil Enterprise LTSC onu söyleyeyim baştan. UWP uygulamaların çok az bir kısmı çalışıyor, Microsoft Store zaten yok. Ama genel performans olarak çok memnunum, Windows 11'den çok daha tepkisel ve akıcı hele ki sistemim iyi olmasına rağmen. Windows 10'un normal sürümü zaten çok iyiydi ama Enterprise IoT LTSC sürümü daha da stabil daha performanslı gözlemim kadarıyla. Windows 11'i ben Intel 12. Nesil ve AMD Ryzen 5000 serisi ve sonrası için öneririm genelde zaten.