Windows 11 Enterprise 24H2 kullanıyorum. Ek olarak Kingston DataTraveler Max USB belleğimde Windows 10 Enterprise 22H2 To Go kurulu.
Windows 11'de benim en çok sinirimi bozan sorun Windows Gezgini'nin zaman zaman boşta %8-10 CPU kullanmaya başlaması. Bu olduğunda hem klasörlerde gezinmek yavaşlıyor hem de CPU'ya en ufak yük bindirince CPU fanım hızlanıyor. Görev yöneticisinden Windows Gezgini'ni yeniden başlatınca düzeliyor fakat birkaç saat kullandıktan sonra sorun tekrarlanıyor. Hatta bazen yeniden başlattıktan 10 dakika sonra tekrarladığı bile oluyor, tekrar tekrar Windows Gezgini'ni yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Onun dışında Windows 11'den şikayetçi değilim. Zaten Windows 10 desteği de Ekim ayında biteceği için 11 kullanmaya devam ediyorum. Fakat Windows 10'un arayüz performansı konusunda Windows 11'e göre çok daha iyi olduğunu söylemeliyim. Windows 10'daki Windows Gezgini inanılmaz hızlı çalışırken Windows 11'deki Windows Gezgini o kadar hızlı çalışmıyor. Maalesef Windows 10'un desteği bu sene Ekim ayında biteceği için ana Windows kurulumumu Windows 10'a döndürmek istemiyorum. Hem Windows 11'in arayüzünü de genel olarak Windows 10'un arayüzüne göre daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Tabii Linux'ta çok daha iyi arayüz elde edebiliyorum, orası ayrı.