E r h a n

Uzman
Makaleler
1
Yer
ANKARA
Herkese selamlar.
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
Ayarlar bölümünde "Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması" seçeneği yok!

Ekran görüntüsü.webp

Ekran görüntüsü.webp

Son düzenleme:
Windows 11 kullanırken bu özellik aktifti.

Driver güncel. İlginç olan driver hakkında yapılan açıklamalar bölümünde; " Adrenalin Sürümü'nde Değişken Grafik Belleğini etkinleştirebilir (AMD Yazılımı: Adrenalin Sürümü -> Performans -> Ayarlama -> Değişken Grafik Belleği " böyle bir açıklama var.
Bu açıklama ile kullandığım adrenalin edition: 24.10.1 sürümünün, o belirtilen kısmıda yok.

Ekran görüntüsü.webp

Acaba bir güncelleme mi eksik? Belki de Windows Update bir güncellemeyi atladı. Güncelleme listesine baktığımda eksik olan güncellemeleri görebiliyorum fakat indiremiyorum. Bu eksik güncellemeleri nasıl kurabilirim?

Ekran görüntüsü 2024-12-02 041405.webp

Windows 11 kullanırken bu özellik aktifti.

Driver güncel. İlginç olan driver hakkında yapılan açıklamalar bölümünde; " Adrenalin Sürümü'nde Değişken Grafik Belleğini etkinleştirebilir (AMD Yazılımı: Adrenalin Sürümü -> Performans -> Ayarlama -> Değişken Grafik Belleği " böyle bir açıklama var.
Bu açıklama ile kullandığım adrenalin edition: 24.10.1 sürümünün, o belirtilen kısmıda yok.

Ekran görüntüsü.webp

Acaba bir güncelleme mi eksik? Belki de Windows Update bir güncellemeyi atladı. Güncelleme listesine baktığımda eksik olan güncellemeleri görebiliyorum fakat indiremiyorum. Bu eksik güncellemeleri nasıl kurabilirim?

Ekran görüntüsü 2024-12-02 041405.webp

Ekran görüntüsü.webp

Microsoft Update kataloğundan bu güncelleme kaldırılmış.
Bende bu güncellemeyi CMD ile kaldırdım.
Yüklemesi başarısız olan güncellemeleri kaldırmak için;
CMD Yönetici olarak açıp, sırasıyla şu komutları girip her biri için enter tuşuna basıp bilgisayarı yeniden başlattım.
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

Belki birinin işine yarar. Halen sorunu çözüme kavuşturabilmiş değilim.

Ekran görüntüsü.webp

(KB5046913) güncellemesi eksikti bu güncelleme "Dynamic Update" olarak kurmak gerekiyordu. Bunun için ".cab" uzantılı dosyayı indirdim.
"dism /online /add-package /packagepath:C:\" CMD komutuyla yükledim. Fakat bir şey değişmedi sonuç alamadım.

Son düzenleme:
Benim bildiğim bu özellik NVIDIA grafik kartları için AMD için yok.

+yeni bilgi olarak UWP sürücülerinde bu desteği veriyor. Aşağıdaki konuya göz atıp UWP sürücüsünü kurarsanız gözükecektir .

ektra olarak bu amd için cokta fark yaratacak bir ayara değil uğraşmana deymez
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-5-1-ghs-beta
bu konudaki benchmarklara bakarsanız anlarsınız .

Microsoft topluluk formunda bu konu hakkında bir paylaşım yaptım. Topluluk formunda da sonuç yok. Windows bu özelliği destekleyen ekran kartları listesi oluşturmamış. @Recep Baltaş, 'ın da dediği gibi her sürücüde yok. Eski sürücüleri kurdum ancak sonuç alamadım. Deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.