asiwe

Uzman
Merhaba,

Tam tarihi hatırlamıyorum ancak geçen hafta bir Windows güncelleme yaptım ve saçma sapan hatalar alıyorum. Mesela sağ alttaki saat/tarih kısmına tıkladığımda artık takvim açılmıyor, imleçte 1 saniyeliğine yükleniyor işareti çıkıyor ve o kadar yani. Arama bölümündeki şeylerin fontları garipleşti. WhatsApp'ın Windows uygulaması kendi kendine kapanıyor bazı kişilere mesaj atabiliyorum ama bazı kişilerin üstüne tıkladığımda uygulama çöküyor falan.

Bu saçmalıklar yüzünden eski sürüme dönmek istiyorum ama nasıl döndürebilirim bilmiyorum. Burada konuyla ilgili bir rehber de bulamadım. YouTube'da da videolar çok eski. Değişen bir şey olmuştur yanlış bir şey yaparım sıkıntıya girerim diye geriliyorum. Bir de iş bilgisayarım olduğu için hiç riske giremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows sürümlerinden bahsediyoruz hocam. Sizin dediğiniz sadece güncellemeleri kaldırmak.

Varsa eğer ISO dosyası Rufus'la yazdırıp kurulum yapmanız gerekiyor hocam.

Bir dakika kafam karıştı güncelleme kaldırmakla sürüm arasındaki fark ne? Güncellemeyi kaldırınca eski sürüme dönmüş olmaz mı? Bu konulardan hiç anlamıyorum da sıkıntı yaratan şey zaten güncellemeydi onu kaldırsam düzelmez mi?

Bir dakika kafam karıştı güncelleme kaldırmakla sürüm arasındaki fark ne? Güncellemeyi kaldırınca eski sürüme dönmüş olmaz mı? Bu konulardan hiç anlamıyorum da sıkıntı yaratan şey zaten güncellemeydi onu kaldırsam düzelmez mi?

Güncellemeyi kaldırısanız sadece o güncelleme içinde özellikleri kullanamazsınız. Siz Windows sürümündeki sorunlardan şikayetçisiniz.
O yüzden önceki Windows sürümüne geçmek için ya format atmanız ya da attığınız 2.ci videodaki yolu uygulamanız gereklidir.

Sıkıntı yaratan şey zaten güncellemeydi onu kaldırsam düzelmez mi?

Sonradan gördüm. Eğer sorun güncelleme ise onu kaldırıp sorunlar giderilmiş mi diye bir bakın ilk önce.

Güncellemeyi kaldırısanız sadece o güncelleme içinde özellikleri kullanamazsınız. Siz Windows sürümündeki sorunlardan şikayetçisiniz.
O yüzden önceki Windows sürümüne geçmek için ya format atmanız ya da attığınız 2.ci videodaki yolu uygulamanız gereklidir.

Sonradan gördüm. Eğer sorun güncelleme ise onu kaldırıp sorunlar giderilmiş mi diye bir bakın ilk önce.

11.09.2025 tarihindeki güncellemelerin hepsini mi kaldırmam gerekiyor? Bir de hepsini aynı anda seçemiyorum, kaldırırken belli bir sıra vs gerekiyo mu yoksa herhangi birini kaldırabilir miyim?

1757926847697.webp

Hangisini yükledikten sonra sorunlar baş gösterdi hocam?

Yoksa hepsini bir mi yüklediniz?

Şirketten çıkmadan önce bilgisayarı uyku moduna almıştım. Uyku moduna alırken de güncelleştir ve kapat seçeneklerini görmüştüm, o gün gece uyku modundayken bilgisayar güncellenmiş. 11.09.2025 tarihindeki 3 güncelleme de uyku modunda benden habersiz bir şekilde gerçekleşti.