Ertuğrul_Nova
Çalışkan
Laptopum Windows 11. masaüstüm Windows 10. Ethernet kablosuyla dosya paylaşımı yapmayı deniyorum ama olmuyor. Laptop masaüstüne erişebiliyor ancak masaüstü laptopa erişemiyor. Ethernet kablolarını bağlıyorum IPv4 adreslerine dokunmuyorum oto IP atıyor zaten. Biraz bekleyince laptopdun bu bilgisyar kısmından ağ kısmına giriyorum orada hem laptop hem masaüstü görünüyor ama masaüstünde 2'si de görünmüyor. Ben de çalıştır ile IP adresini yazıyorum laptopun karşıma şifre ve kullanıcı adı isteyen pencere çıkıyor. Kullanıcı adı için çalıştır kımına whoiam yazıp orada.../... Diye bir şey çıkıyor ilk kısımda PC adı ikinci kısımda kullanıcı adı yazıyor diye biliyorum. Oradan kullanıcı adını çekiyorum şifreyei de PC'ye girerken kullandığım parlaoyaı yazıyorum tama diyorum. Kullanıcı adı veya paralo yanlış diyor. Uğraşıyorum olmuyor yani bulamıyorum. Sonra gidip ağ ve paylaşım ayarlarından şifrelemeyi kapatıyorum. Bir daha IP adresi ile girmeye çalışıyorum bu sefer de \\...'ya erişilemiyor izninz olmayabilir yöneticiye başvurun falan diyor kırmızı bir çarpı işareti var solda. Yani 2 saattir gerçek 2 saat buna uğraşıyorum bu... Şeyin bu kadar zor olmaması gerekiyor alt tarafı oyun atacağım ya oyun. Bir sürü video baktım. Gelebildiğim en iyi aşama şifre istemesi. Önceden hiç görmüyordu bile birbirlerini PC'ler. System. Mcs ye girip bir şeyler yaptım local Security policies diye bir şey var ona girip bir şeyler yaptım falan filan çok sıkıldım ya.