Windows 10 ve 11 arasında dosya paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ertuğrul_Nova
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 392
  • Etiketler Etiketler
    dosya

Ertuğrul_Nova

Çalışkan
Laptopum Windows 11. masaüstüm Windows 10. Ethernet kablosuyla dosya paylaşımı yapmayı deniyorum ama olmuyor. Laptop masaüstüne erişebiliyor ancak masaüstü laptopa erişemiyor. Ethernet kablolarını bağlıyorum IPv4 adreslerine dokunmuyorum oto IP atıyor zaten. Biraz bekleyince laptopdun bu bilgisyar kısmından ağ kısmına giriyorum orada hem laptop hem masaüstü görünüyor ama masaüstünde 2'si de görünmüyor. Ben de çalıştır ile IP adresini yazıyorum laptopun karşıma şifre ve kullanıcı adı isteyen pencere çıkıyor. Kullanıcı adı için çalıştır kımına whoiam yazıp orada.../... Diye bir şey çıkıyor ilk kısımda PC adı ikinci kısımda kullanıcı adı yazıyor diye biliyorum. Oradan kullanıcı adını çekiyorum şifreyei de PC'ye girerken kullandığım parlaoyaı yazıyorum tama diyorum. Kullanıcı adı veya paralo yanlış diyor. Uğraşıyorum olmuyor yani bulamıyorum. Sonra gidip ağ ve paylaşım ayarlarından şifrelemeyi kapatıyorum. Bir daha IP adresi ile girmeye çalışıyorum bu sefer de \\...'ya erişilemiyor izninz olmayabilir yöneticiye başvurun falan diyor kırmızı bir çarpı işareti var solda. Yani 2 saattir gerçek 2 saat buna uğraşıyorum bu... Şeyin bu kadar zor olmaması gerekiyor alt tarafı oyun atacağım ya oyun. Bir sürü video baktım. Gelebildiğim en iyi aşama şifre istemesi. Önceden hiç görmüyordu bile birbirlerini PC'ler. System. Mcs ye girip bir şeyler yaptım local Security policies diye bir şey var ona girip bir şeyler yaptım falan filan çok sıkıldım ya.

Modem üzerinden mi yoksa modem olmadan sadece iki PC rasında ethernet kablosu ile mi bağlantı kurmaya çalışıyorsunuz?

Aynı içerikte bugün açılmış bir konu daha vardı. O içerikteki videoları izleyip denediniz mi?

Sadece kablo ile:

Modem var ise modem üzerinden daha kolay olmalı. Özel ağ yaptıktan sonra transfer etmek istediğiniz verilerin bulunduğu klasörü ağda paylaşıma açmalısınız. Aşağıdaki videoda da hem yazıcı hem dosya paylaşımı anlatılıyor. (Modem var ise)

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem üzerinden mi yoksa modem olmadan sadece iki PC rasında Ethernet kablosu ile mi bağlantı kurmaya çalışıyorsunuz?
Aynı içerikte bugün açılmış bir konu daha vardı. O içerikteki videoları izleyip denediniz mi?
Sadece kablo ile:

Modem var ise modem üzerinden daha kolay olmalı.
Özel ağ yaptıktan sonra transfer etmek istediğiniz verilerin bulunduğu klasörü ağda paylaşıma açmalısınız.
Aşağıdaki videoda da hem yazıcı hem dosya paylaşımı anlatılıyor. (modem var ise)

Sadece CAT 6 Ethernet kablosuyla yapıyorum. İlk videoyu 2 defa izledim bugün. Dediğim gibi bir sürü videoya baktım. Laptopun masaüstünü görmesini sağlayabildim anca. Masaüstü görseydi laptopu işim bitecekti de tersi oldu maalesef.

Sadece CAT 6 Ethernet kablosuyla yapıyorum. İlk videoyu 2 defa izledim bugün. Dediğim gibi bir sürü videoya baktım. Laptopun masaüstünü görmesini sağlayabildim anca. Masaüstü görseydi laptopu işim bitecekti de tersi oldu maalesef.
Çok uğraşmış olduğunuz için söyleyeyim.
Herhangi bir modem var ise çok kolay bir şekilde ağ kurabilir ve dosya paylaşıp aktarabilirsiniz.
İnternet olması şart değil. Sadece modem olsa yeter.

Öğrenmek için ve zevkine modemsiz aktarmak istiyorsanız. Yılmayın. Savaşa devam.

Çok uğraşmış olduğunuz için söyleyeyim.
Herhangi bir modem var ise çok kolay bir şekilde ağ kurabilir ve dosya paylaşıp aktarabilirsiniz.
İnternet olması şart değil. Sadece modem olsa yeter.

Modem var da şimdi onu hiç bilmiyorum bu saatte evde ses de yapmayayım. Özel ağ işini halletmeye çalışacağım nasıl yapılıyor bilmiyorum ona uğraşacağım Recep hocam dene demiş denemem lazım.

Modem var da şimdi onu hiç bilmiyorum bu saatte evde ses de yapmayayım. Özel ağ işini halletmeye çalışacağım nasıl yapılıyor bilmiyorum ona uğraşacağım Recep hocam dene demiş denemem lazım.

Ben bu izel yapma isini ChatGPT ile denedim bana kendin IP ata dedi alt ag maskesini de ayni yap dedi yaptim sonra birkac adim daha soyledi ama o adimlari yapamiyorum. Yani dedikleri şey cikmiyor karşıma. Nasil ozel yapabilirim?

Modemle birbirlerine bağladım. Şu an 2'si de aynı modeme bağlı Ethernet kablolarıyla. Bütün izinler verili SS atacağım şimdi ama hala iznin yok erişilemiyor başvuru hesabı kilitlenmiş hatası veriyor. Özel ağ yapabildim internete bağlı oldukları için. Şifreli koruma kapalı. IP atamaları otomatikte kendim IP verince internet bağlantıları kesiliyor.

Laptopun ismi ertugrul muş onu yazıyorum 2 tane ters slash ile bu görseldeki ayarlarda olmuyor.

@dolob, @Recep Baltaş, müsaait olduğunuzda lütfen bakar mısınız?

Dosya Ekleri

• laptop.webp
    laptop.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 49
  • laptop.webp
    laptop.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot 2024-12-20 152545.webp
    Screenshot 2024-12-20 152545.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot 2024-12-20 152601.webp
    Screenshot 2024-12-20 152601.webp