Windows 10 vs Windows 11

sarpkaya

Uzman
Windows 11'i neredeyse ilk çıktığı günden beri kullanıyorum. Ufak tefek sorunlar yaşadım, fakat donanım hataları ile artık bir sorgulamaya başladım. Son güncellemeler ve stabil olmayan sürümlerinden sonra sizce oyun ve genel anlamda performans için Windows 10'a geri dönülmeli mi? Bazı kanallar oyun performansı ve stabilite konusunda övse de güncellik fikri ve Windows 10'un güncelleme desteğinin bitecek olmasıyla geri dönmek istemiyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft'un ve kullanıcıların sürekli Windows 11'i oyun performansı konusunda övdüğünü falan söylüyorlar. Uzatılmış güvenlik güncelleştirmeleri alabiliyorsunuz 2026'ya kadar ve $30 ödemenize falan gerek yok belirli şeyleri yaparak. Windows 10'a geri geçin eğer bir sıkıntı çıkarsa ya da iyi performans alamazsanız geri Windows 11 devam edersiniz.

İlk çıktığında da geçmedim hala da geçmiyorum, oturana kadar daha geçmeyeceğim.

Windows 11, Windows 10'a göre daha iyi oyun performansı veriyor. Şunu farkettim Windows 10 veya Windows 7'den kalma işe yaramayan optimizasyon ya da fps arttırma diye saçma sapan ayarları Windows 11'de yapınca oyun performansı da düşüyor. Özellikle Windows 11'de Xbox Gamebar ve Game Mode aşırı işe yarıyor.

Dualboot olarak Windows 11 Pro kurdum. Telemetrileri bile DNS yoluyla engelliyorum. Yaptığım tek ayar HAGS kapatmak ve başlangıç uygulamalarını devre dışı bırakmak onun dışında güç planı vs. her şey default. Oyunlar gayette düzgün çalışıyor. CS2 gibi problemli bir oyun sistemime göre fazlasıyla iyi çalışıyor.

Eğer FPS'ten ziyade gizlilik ve daha hızlı bir windows 11 istiyorsanız IoT Enterprise LTSC sürümünü Chris Titus ile kurabilirsiniz. Ama yanına mutlaka Chipset sürücülerini ve Xbox bileşenlerini yükleyin. IoT Enterprise LTSC ya da Custom Windows kurmanız 50 yıllık 2 çekirdekli bir işlemciniz yoksa FPS arttırmayacak. Custom Windows'lar zaten işe yaramıyor.

Windows 11 ilk zamanlarında çok beğeniyordum sorun yoktu fakat güncellendikçe sorunlar çıkıp giderek artmaya başladı. Windows 10' a dönünce oh be dedim. Birkaç online oyun oynuyorum onlar desteklediği sürece Windows 10 kullanırım. Eminim birçok kişide aynı düşüncededir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…