Winutil ile temzledim ve gereksiz uygulamaları vs. kaldırdım, ReviOS denemiştim ama zaten sorunlu Windows'u daha da sorunlu hale getirdi.

Defender'i kullanıyorum, Uptadeleri sürekli yaparım ertelemem. Windows 10 22H2 LTSC olsa kurardım ama 21H2 var maalesef. Attığınız Windows'ta Defender'i tekrar açabiliyorsam denerim. Update'leri de yapan biriyim, Uptadeleri yaptıktan sonra normal Win 10'a dönecekse denememe pek gerek yok.
Update yapacaksanız ve Defender kullanacaksanız siz normal sürüm kullansanız da olur. Geri kalanları el ile kapatabilirsiniz zaten. Bunun olayı Windows'un gereksiz hizmetlerinden arındırmak. Ha eğer güncelleme yapmak istiyorum, Defender istiyorum derseniz bu sürümde güncellemeleri açarak Defender geri geliyor.

Windows 10'un birkaç aylık ömrü kaldı. Mecbur Windows 11 kullanmalı.

2025'in sonuna birkaç ay yok ve desteği bitse bile Windows 11'in bu gidişatıyla daha çok kullanılır Windows 10. Şimdiye kadar 1 yorum gördüm Win 11 için, 2.'de seninki ama hâlâ pek geçesim de yok Win 10'a. Özellik olarak çok daha esnek Windows 11 bu da bir gerçek.

2025'in sonuna birkaç ay yok ve desteği bitse bile Windows 11'in bu gidişatıyla daha çok kullanılır Windows 10. Şimdiye kadar 1 yorum gördüm Win 11 için, 2.'de seninki ama hâlâ pek geçesim de yok Win 10'a. Özellik olarak çok daha esnek Windows 11 bu da bir gerçek.
Güvenlik benim için birinci öncelik. Güncelleme kesilecek olması beni Windows 10'dan uzaklaştırıyor. Son model güçlü bilgisayarda kıyaslama yapmışlar. Orta seviye bilgisayarlarda durum muhtemelen farklılık gösterecektir. Genel bilgi olması için bırakıyorum.

Bir de Ryzen 5000 serisi için Windows11 sıkıntılı diyorlardı. Belli ki bu devam ediyor:

Güvenlik benim için birinci öncelik. Güncelleme kesilecek olması beni Windows 10'dan uzaklaştırıyor. Son model güçlü bilgisayarda kıyaslama yapmışlar. Orta seviye bilgisayarlarda durum muhtemelen farklılık gösterecektir. Genel bilgi olması için bırakıyorum.

Bir de Ryzen 5000 serisi için Windows11 sıkıntılı diyorlardı. Belli ki bu devam ediyor:

Recall geliyor ya Windows 11'e hic guvenmrm. Performans yoksunu zaten bir de mahremiyet diye bir sey kalmayacak.