Serhat43

Uzman
Windows 11'den 10'a geçiş yaptım. İnanılmaz güzel hissettirdi. Basit, sade, akıcı ve kullanışlı. Gereksiz reklam ve programlar yok.

Windows 11 eksileri:
  • Zorunlu Microsoft hesabı.
  • İnternet olmadan bile kurulum yapamıyorsun.
  • Görev çubuğu çok karmaşık.
  • Yeni Outlook uygulaması sinir bozucu.
  • Ses panelinde şarkı ve video göstermiyor.
Windows 10 eksileri:
  • Güncelleme desteği bitmesine çok az kaldı.
Windows 10 eksileri bu kadar. Kişisel fikrim benim bu arada.

Son düzenleme:
Güncelleme desteği bitecek çok az kaldı.
Windows 11'in guncelleme destegi mi bitecek? Zorunlu Microsoft hesabini Rufus ile yazdirirken devre disi birakiyorum, gorev cubugu sola cekince W10 ile ayni.

Ayrica benim icin medya kontrolu konusunda bir sikinti yok:

1754938144623.webp

Ayriyeten size onerim arkadasin da dedigi gibi LTSC versiyonlarina gecin, yakin zamanda guvenlik guncellestirmelerini almamaya baslayacak.

Hocam haklisiniz ancak guncelleme destegi konusunda 11 ile 10 karsilastirilamaz. Evet 10 daha stabil ancak 11 yillar icerisinde guzel bir gelistirme surecinden gecti. Ayrica yeni Outlook uygulamasinin 10 da da zorunlu oldugunu biliyorum ben, ben de hiç sevmedim yeni uygulamayi. Gereksiz program ise Windows 10 ve 11 de bol, pek degisiklik yok.

Windows 11'in guncelleme destegi mi bitecek? Zorunlu Microsoft hesabini Rufus ile yazdirirken devre disi birakiyorum, gorev cubugu sola cekince W10 ile ayni.

Eki Görüntüle 172462
Evet medya kontrolü bi garip çalışıyor. Mesela biraz önce durduğum şarkıyı tekrar başlatmak istediğimde herhangi bir sekmede açık bıraktığım videoyu oynatmaya başlıyor birden.

W11'in her ne kadar daha iyi olduğunu savunsam da ve güncel sistemler için istatistikler de bunu söylüyor, eksiler kısmına da katılmıyorum ama zevkler diyelim.

W10 LTSC sürümü 2027-2032'ye kadar sürecek.

Eki Görüntüle 172462

Ayriyeten size onerim arkadasin da dedigi gibi LTSC versiyonlarina gecin, yakin zamanda guvenlik guncellestirmelerini almamaya baslayacak.
Moderatörler düzenlenmiş. Tekrar düzenlendim konuyu yanlışlık oldu.

Bende 10 kullanıyordum. Hiçbir sıkıntı sorunum yoktu. Virüs bulaştı sonra format attım. Dedim 11 kuruyum. En güncel olanı kurdum. Sorunlar var birtakım. Ayarlar sıfırlanıyor ilk haline dönüyor. LoL oynuyorum açılmıyor sürekli Regedit ayarı var. Ayarı yapıyorum her defasında bozuluyor eski haline dönüyor. Bir de sinir bozucu animasyon geç geliyor sağ tık falan kanser ediyor. Bir de mail uygulaması geç açılıyor.