dark_1234

Deneyimli
Merhaba,

Çok eski laptopuma Windows 10 kurdum. Her şey sorunsuz ama bazen nadir bir şekilde ilk açılışta CMD açılıp kapanabiliyor. Bu normal midir? Cihazda herhangi yavaşlama, fazla CPU kullanımı falan yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u kendi sitesinden mi indirdiniz? Kurduktan sonra herhangi şüpheli bir şey çalıştırdınız mı?

Merhaba,

Çok eski laptopuma Windows 10 kurdum. Her şey sorunsuz ama bazen nadir bir şekilde ilk açılışta CMD açılıp kapanabiliyor. Bu normal midir? Cihazda herhangi yavaşlama, fazla CPU kullanımı falan yok.

Bazı autorunlar çalışıyor hocam. Sorun bu bunlar genellikle program indirirken gizlice kurulur.

Görev zamanlayıcısına gidin garip isimli veya bilgisayar isminde bir görev görürseniz silin. Bende bilgisayar ismim olan Lenovo-PC olarak duruyordu mesela silince çözüldü.

Merhaba,

Eskiden bu sorunu yaşamıştım oyundayken. CMD anlık açılıp gidiyordu ve oyun Alt Tab atıyordu kendi kendine, şüphelenip format atmıştım. Task kendini zamanlıyor belirli aralıklarla aktif oluyordu virüs mü değil mi hala bilmiyorum ama format atınca bir daha olmadı, aynı programları oyunları kullanıyorum hala.

Merhaba,

Windows bazında bakılırsa çok normal değil, Antivirüs taraması yap (NPE, ESET Online Scanner, HitmanPro ve AVG Önyükleme Taraması ile kapsamlı bir tarama gerçekleştirebilirsin.) Eğer sorunun hallolmaz ise CMD'yi yönetici olarak açıp sfc /scannow komutunu girin, taramayı bitirmesini bekleyin, ardından sistemi yeniden başlatın. Hala sorun devam ederse durum güncellemesi yapın.

Windows bazında bakılırsa çok normal değil, antivirüs taraması yap (npe, ESET online scanner, HitmanPro ve AVG önyükleme taraması ile kapsamlı bir tarama gerçekleştirebilirsin.) Eğer sorunun hallolmaz ise CMD'yi yönetici olarak açıp SFC /scannow komutunu girin, taramayı bitirmesini bekleyin, ardından sistemi yeniden başlatın. Hala sorun devam ederse durum güncellemesi yapın.

Zaten düzeldi hocam.