• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Windows 10'da görev çubuğundan uygulama açmak için birkaç kez tıklanması gerekiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HashiramaSenju
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 367
Selam, sorun biraz garip. İlk başta küçük bir şey sanmıştım ama gittikçe sinirimi bozmaya başladı.

1-2 ay önce Minecraft oynarken ne oldu bilmiyorum fakat bir anda bir şey oldu ve oyuna görev çubuğundan giremediğimi, girmek için sol tıka birkaç kez basmam veya iki kere F11 yapmam gerektiğini fark ettim.

Daha da saçması, oyunda hızlı tıklayınca ekran kısa süreliğine beyaz oluyor — sanki program yanıt vermiyormuş gibi — ve eğer ekran beyazken tıklarsam oyun kapanıyordu.

Sonrasında bunun neredeyse her programda olduğunu fark ettim. Ayrıca, mesela Opera’da arama yaparken yan ekranda Discord kendi kendine tam ekrana girip çıkıyordu. Diğer programlara ve oyunlara da görev çubuğundan birkaç kere tıklamadan giremiyordum.

Aklıma gelen ilk şey, mouse tıklamasının klavyedeki bir tuşa atanmış olmasıydı. Kontrol ettim fakat bir sorun yoktu.

Bu durum, masaüstüne tıklarken bir anda arka planda çalışan Lively uygulamasının kapanmasıyla başladı. Sonrasında ise fareyi ortaya sabitleyen oyunlarda mouse kendi kafasına göre hareket etmeye başladı.

Daha önce konu açmıştım fakat yazım kurallarına uymadığı için silinmişti. Çok spesifik bir problem olduğu için kendimi de doğru anlatamadım.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sizin sorun ayarları değiştirmeniz kurcalamanız ile düzelecek gibi durmuyor hiç. Başka bir disk varsa verilerinizi ona yedekleyin Windows'un kurulu olduğu diski sıfırlayın.

Hocam sizin sorun ayarları değiştirmeniz kurcalamanız ile düzelecek gibi durmuyor hiç. Başka bir disk varsa verilerinizi ona yedekleyin Windows'un kurulu olduğu diski sıfırlayın.
Dediğim gibi sonunda tek çare format olucak fakat bunu sanki pes etmekmiş gibi kabul ediyorum. Ayrıca erken pes etmekten nefret ederim. Yani bir süre daha araştıracağım.

Bende nasıl oldu emin değilim fakat uzun süre geçti ve sorun kendi kendine çözüldü. Ben neredeyse yeni fark ettim ama düşününce uzun süredir bu sorunla karşılaşmıyorum. Ben sorunun çözülme nedeninin bu süreçte mouse ve klavye değişmemle alakalı olabileceğini düşünüyorum fakat bu ihtimal de saçma geliyor. Mouse veya klavye bu kadar absürt bir soruna nasıl neden olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…