Sselim

Gelişen
Merhaba, arkadaşımın laptopunu kurtarma seçeneklerinden sıfırlamaya çalıştım ancak sıfırlama sırasında "bilinmedik hata ile karşılaşıldı" uyarısı verip mavi ekrana düşüyor. Ardından bilgisayar BIOS menüsüne geçiyor ve tekrar başlatamıyorum. Ancak, bilgisayarı kapatıp bir süre bekledikten sonra yeniden açtığımda çalışıyor. Bu bilgisayara nasıl format atıp sıfırlama yapabilirim ve bu sorunların kaynağı nedir? Teşekkürler.

17F68BDB-0537-4097-BFAB-8FBFA4C4D0C8.webp

7704D0C3-FD2F-423B-9A25-5254ECA45E88.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ekranı hala geliyor ise Minidump dosyasını paylaşın.

Kurtarma seçenekleri yerine USB üzerinden formatlamak daha sağlıklı olabilir.

Windows ekranı hala geliyor ise Minidump dosyasını paylaşın.

Kurtarma seçenekleri yerine USB üzerinden formatlamak daha sağlıklı olabilir.
Usb üzerinden formatlarken de mavi ekran veriyor

Bilgisayar ölmüş(!) CMD'yi yönetici çalıştırın, 'sfc /scannow' komutu girin ardından 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutu girin. CrystalDiskInfo programı indirin SSD/HDD duruma bakın. HDD kullanıyorsanız HD Tune programı üzerinden bad sector testi yapın.
RAM kaynaklı olma ihtimali yüksek gibi, Memteset86 ile test edin RAM'leri. BIOS güncelleyin, işlemci sıcaklığı nedir? O.C yaptıysanız kapatın. Sistem özellikleri nedir? PSU'da kaynaklı olabilir. SATA/NVMe sürücüsü, chipset ve ağ sürücülerini güncelleyin.

Yani, maşallah bir sürü kaynaklı hata var.

Bilgisayar ölmüş(!) CMD'yi yönetici çalıştırın, 'SFC /scannow' komutu girin ardından 'DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth' komutu girin. CrystalDiskInfo programı indirin SSD/HDD duruma bakın. HDD kullanıyorsanız HD Tune programı üzerinden bad sector testi yapın.
RAM kaynaklı olma ihtimali yüksek gibi, memteset86 ile test edin RAM'leri. BIOS güncelleyin, işlemci sıcaklığı nedir? O.C yaptıysanız kapatın. Sistem özellikleri nedir? PSU'da kaynaklı olabilir. SATA/NVMe sürücüsü, chipset ve ağ sürücülerini güncelleyin.

Yani, maşallah bir sürü kaynaklı hata var.

Hocam bilgisayar kendime ait değil arkadaşımın, arkadaşım bilgisayarcıya götürmüş format atarız demiş bilgisayarcı, bana da sen atar mısın 700 TL falan fiyat istedi dedi bilgisayarcı, o yüzden aldım PC'yi yeni bakmaya başladım ben de, almadan söylemiştim arkadaşıma sizin söylediğiniz parçalardan kaynaklı sorun olabileceğine, yardımınız için teşekkür ederim. CMD'den uyguladım yazdıklarınızı, hatta sistem güncellemelerini yapayım dedim bir sürü güncelleme var yine BIOS'a attı, tekrardan teşekkür ederim yardımınız için muhtemelen format lazım diyen bilgsayarcı da yapamaz bu PC'yi.