Linux kullanma isteğim hep olmuştur ama kullandığım programlar ve oyunların hepsi çalışır mı?

Windows 10 Home kullanıyorum Linux daha performanslı olur mu?

RX 5500 XT 8 GB.
X570 Pro4.
R5 3600.
24 GB 3666MHz.

Oyunlar.

Ark Survival Evolved.
Russian fishing 4
Content warning.
Eski GTA oyunları ve MTA.
Flatout Ultimate carnage.
NFS undergorund 2
Half-Life
Hunting unlimited 2010.
theHunter Classic.
Roblox Player.
Blue stacks oyunları.

Programlar.

Blue stacks.
MSI Afterburner.
OBS.
Roblox stüdyo.
Blender.

Biraz fazla oldu gibi oyunları bilmiyorum ama Roblox desteği yoktu sanırsam. Linux geçebilir miyim?
Linux Roblox'u ve Bluestacks'i desteklemiyor. Ancak Bluestack'in alternatifi hatta daha iyisi var.

Dağıtım önerisi: Download LMDE 6 - Linux Mint

Waydroid nedir?: Waydroid | Waydroid

Waydroid kurulum: Waydroid Kurullumu (Basit Anlatım)

sudo dnf list installed | grep &lt;uygulama_adı komutunu girin ve uygulamayı tespit edin. Tespit ettikten sonra sudo dnf remove <uygulama_adı> komutu ile beraber silin ve Sudo apt-get install steam komutu ile uygulamaya indirin.

Son dediğinizi yazınca komut bulunamadı diyor.

Tamam başka bir şekilde deneyince yükledi.

Son düzenleme:
Şu ana kadar kullanımı hoşuma gitti oyunları deneyeceğim mobil oyunları ne ile açabilirim Google Store'dan aldım.

Waydroid, bilgisayarı Google Pixel 5 telefonu gibi gösterip Android çalıştırmayı sağlayan bir yazılım. Dolayısıyla Google Play erişimi var fakat her oyunu açamıyor. Bir bakmanız lazım, ben çok kullanmadım.

Wine yükledim. Steam'de zaten açıyor oyunları.

Hepsini denemedim ama sadece GTA 3 ile hunting unlimited düzgün çalıştı. Hunting unlimited windowsda oyunun ayarlarına girince donuyordu o Linux'da olmadı. GTA San Andreas hiç akıcı değildi oynanacak gibi değil belki birkaç ayarlaması vardır onun. Flatout Ultimate carnage denedim garip bir şekilde windowsda olan hatalar olmadı oyunun kaydetme sistemide düzgün çalışmaya başladı ama akıcılık biraz kötü.

Steam oyunu olarak russian fishing 4 denedim. Windowsda ki gibi ayarları aynı yaptım oynanıyor ama akıcı değil biraz kasıyordu. Content warning iyi oynanıyor ama tam olarak akıcı değil.

FPS değerlerini görmüyorum biraz daha net sonuca ulaşabilirdim. Diğer oyunları deneyeceğim düzeltme yolu varsa ona bakacağım.

MSI Afterburner yerine MangoHud kullanabilirsin. Maalesef Afterburner Linux'ta yok, keşke olsa. Afterburner'ın Windows'ta kurulumu ve kullanımı kolay, MangoHud'ın kurulumu ve yapılandırması ise bilmeyen için imkansız bence.