Windows 10'dan Windows 11'e nasıl geçilir?

YusufEymen

Becerikli
Selam, RX 9070 XT ve R7 7800X3D ile yeni sistem dizdim ve bildiğim işletim diye Windows 10 yükledim. Kısa süre sonra öğrendim ki Windows 10 desteği 14 Ekim'de kesiliyormuş. 12 çıkacakmış ama ona geçesim yok daha ilk sürüm hataları olur diye 11 istiyorum. Sistem sıfır, 3 oyun var, daha format bile atabilirim yani.

Windows crackli bu arada, ücretsiz geçiş reklamı görüyorum ama crackte sorun çıkar mı bilmiyorum. Adım adım ne yapmam gerektiğini anlatır mısınız? DDU lazım mı? Oyunları silmeli miyim Windows 10 için versiyon falan ise? Diğer driverları silmem lazım mı ve nasıl? Sağ olun şimdiden.

Eğer atabiliyorsan direkt olarak format atıp sıfırdan Windows 11 kurmanı öneririm.

Bu arada crack ISO indirme, direkt orijinal ISO dosyasını kullan. MAS ile etkinleştirirsin sonra.

Uğraşmak istemiyorsan dümdüz yükseltebilirsin için rahat etmezse temiz kurulum yap ama önerim direkt masaüstünden kurman zaten eski dsoyaları Windows old a taşıyor.

Eğer atabiliyorsan direkt olarak format atıp sıfırdan Windows 11 kurmanı öneririm.

Bu arada crack ISO indirme, direkt orijinal ISO dosyasını kullan. MAS ile etkinleştirirsin sonra.

ISO nedir? MAS nedir? Hiç ama hiç bilgim yok arkadaşlar 10'u da ben kurmadım

Uğraşmak istemiyorsan dümdüz yükseltebilirsin için rahat etmezse temiz kurulum yap ama önerim direkt masaüstünden kurman zaten eski dsoyaları Windows old a taşıyor.

Uğraşırım ya sorun yok. Temiz kurulum derken adım adım anlatabilir misiniz? Bu arada arkadaşlar Windows 11 şikayetçisi çok sorunlu mu?

ISO nedir? MAS nedir? Hiç ama hiç bilgim yok arkadaşlar 10'u da ben kurmadım
İşletim sistemlerini yüklerken ISO dosyaları (.iso uzantılı disk imajı dosyaları, mesela Windows 10.iso) kullanırız ve bunu Rufus, Ventoy gibi programlar ile USB'ye yazdırırız. Sen işletim sistemim korsan demişsin, bu sebeple korsan ISO dosyası yerine orijinali kullanın dedim.

MAS etkinleştirme ise bir PowerShell komutu kullanarak çalıştırılan bir script. Basit bir yöntem ile Windows'u etkinleştirmeye yarıyor.

PowerShell'i yönetici açıp şu komutu giriyorsunuz: irm https://get.activated.win | iex
Sonrasında gelen ekrandan HWID (1)'i seçip bekliyorsunuz kendiliğinden etkinleştiriyor.

Recep Baltaş'ın da bazı eski konularda bu yöntemi önerdiğini görmüştüm, güvenilir bir yöntem. Kendim de kullanıyorum.

Yani ben format atıp,bilgisayarı açıp bu komutu mu yazacağım? ISO'yu almam mı lazım? İtemsatış diye bir yerde key satılıyor 20TL alınır mı? Ve güvenilirliği nedir?Bu komut HTTPS falan içeriyoe güvenilmeyen bir siteye bağlamasın PC'yi?İlk bilgisayarım ve bu konuda biraz cahilim desem yanlış olmaz.

Yani ben format atıp, bilgisayarı açıp bu komutu mu yazacağım?
Evet.

ISO'yu almam mı lazım?

Buradan orijinal ISO dosyasını indirebilirsiniz.

İtemsatış diye bir yerde key satılıyor 20TL alınır mı?
İtemsatış gibi yerlerden key almak yerine MAS yöntemini tavsiye ederim.

Bu komut HTTPS falan içeriyor güvenilmeyen bir siteye bağlamasın PC'yi?
Merak etmeyin hocam, açık kaynak kodlu bir yöntem. Hatta yanlış hatırlamıyorsam kendi websitelerinde PowerShell komutundan endişe edenler için manuel olarak yapma yöntemini de anlatıyorlardı, ancak PowerShell yöntemi çok daha kolay diye onu önerdim.

İlk bilgisayarım ve bu konuda biraz cahilim desem yanlış olmaz.
Anlayışla karşılıyorum, ilk bilgisayarda olur böyle ufak tedirginlikler

Son düzenleyen: Moderatör:

Windows 11 düzeldi diye biliyorum yukarıda arkadaş Recep abinin videosunu atmış adım adım takip edersen kolay şekilde format atarsın.
ISO imaj dosyası Windows kurarken onunla kuruyorsun mas da Microsoft activation scripts olarak geçer korsan şekilde program kurmadan Windows'u ofiice'i vs. aktifleştirebilir paran yoksa mass kulllanabilirsin.

Hocam zahmet olmazsa benim şu an gidip bilgisayarı Windows 10 ile çalıştırdıktan (bayağı şu anki haliyle yani) itibaren yapmam gereken her şeyi adım adım sıralayabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…